top icon
Επικαιρότητα

Tata: Το αυτοκίνητο των 2.500 δολαρίων

Ο αγώνας δρόμου για την παραγωγή του φθηνότερου αυτοκινήτου συνεχίζεται και η Tata Motors δηλώνει έτοιμη να παρουσιάσει τη δική της πρόταση στην κατηγορία των 3.000 δολαρίων. Η ινδική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα αποκαλύψει το «αυτοκίνητο του λαού» στις 10 Ιανουαρίου, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση αυτοκινήτου του Νέου Δελχί.

Η Tata δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο μοντέλο, απλά ότι αναμένεται να φθάσει στη γραμμή παραγωγής μέσα στο 2008, με τιμή πώλησης γύρω στις 2.500 χιλιάδες δολάρια. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης στην Ινδία, ο κινητήρας θα έχει χωρητικότητα 600 κ.εκ., με την ισχύ να φθάνει τους 30-35 ίππους.

Τα σχέδια του ομίλου Renault-Nissan προβλέπουν την κατασκευή, από κοινού με την ινδική Bajaj Auto, ενός μοντέλου με κόστος 3.000 δολάρια, το οποίο θα πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας και ρύπων ώστε να εισαχθεί μελλοντικά στην Ευρώπη.

Αρκετά στελέχη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας θεωρούν την Tata Motors ως την επικρατέστερη για την εξαγορά από τη Ford της Jaguar και της Land Rover.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ