top icon
Επικαιρότητα

Teaser για το νέο μοντέλο της TVR

Λίγες εβδομάδες μας χωρίζουν από την πρεμιέρα του νέου μοντέλου της βρετανικής TVR.

Επί της ουσίας, πρόκειται το πρώτο νέο μοντέλο της TVR εδώ και 12 χρόνια και συνάμα για ένα αυτοκίνητο που σηματοδοτεί την επάνοδο της εταιρείας στο σύγχρονο αυτοκινητικό προσκήνιο μετά την εξαγορά του ονόματος TVR από ένα κονσόρτσιουμ εταιρειών βρετανικών συμφερόντων στο οποίο ηγετικό ρόλο διαδραματίζει ο Les Edgar. Σε αποκλειστική συνέντευξη που παρεχώρησε στο βρετανικό Top Gear, o Edgar αποκάλυψε πως η νέα υπερ-κατασκευή της TVR θα πραγματοποιήσει την πρώτη δημόσια εμφάνισή της στα πλαίσια της εκδήλωσης Goodwood Rivival που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου.

Στο όλο εγχείρημα, η εμπλοκή του Gordon Maray, του σχεδιαστή της θρυλικής McLaren F1, είναι άμεση, όπως αποκάλυψε ο Edgar. Σχεδιαστικά, το πρώτο μοντέλο της νέας εποχής της θρυλικής βρετανικής εταιρείας θα διατηρεί για προφανείς λόγους έντονους δεσμούς με το παρελθόν υιοθετώντας όμως την ίδια στιγμή την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ότι αφορά στο αμάξωμα και τα επιμέρους μηχανικά μέρη.

Σύμφωνα με Edgar, το πλαίσιο θα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα ούτως ώστε το βάρος να μην υπερβαίνει τα 1.250 κιλά. Την κίνηση θα παρέχει ένας 5λιτρος V8 κινητήρας, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Cosworth, αποδίδοντας 500 –κατά προσέγγιση- ίππους, τιμή που θα εξασφαλίζει επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο κάτω των 4 δλ. Φυσικά, η κίνηση θα περνά στους πίσω τροχούς με την αρωγή ενός χειροκίνητου –παρακαλώ- κιβωτίου με 6 σχέσεις._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ