top icon
Επικαιρότητα

Τι ετοιμάζει η Ferrari; (video)

Με μια σειρά teaser φωτογραφιών που αναρτήθηκαν στην επίσημη σελίδα της στο facebook, η ιταλική εταιρεία προϊδεάζει τους φανατικούς και όχι μόνο οπαδούς της για κάτι νέο. Και πιθανότητα, για το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την 458 Italia!

Με μια σειρά teaser φωτογραφιών που αναρτήθηκαν στην επίσημη σελίδα της στο facebook, η ιταλική εταιρεία προϊδεάζει τους φανατικούς και όχι μόνο οπαδούς της για… κάτι νέο. Και πιθανότητα, για το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την 458 Italia!

Όπως όλα δείχνουν, η στιγμή για την παρουσίαση του αντικαταστάτη της 458 Italia, πλησιάζει. Πως αλλιώς μπορεί να «ερμηνεύσει» κανείς τις ουκ ολίγες teaser αναρτήσεις των ιθυνόντων της ιταλικής φίρμας που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας στην επίσημη σελίδα της εταιρείας στο facebook, μέσω των οποίων προαναγγέλλεται η αποκάλυψη ενός νέου μοντέλου(;) στις 3 Φεβρουαρίου; Αν δεν πρόκειται για μια ακόμα συλλεκτική έκδοση κάποιου υπάρχοντος μοντέλου της, το πιο πιθανό… σενάριο είναι οι αναρτήσεις αυτές να αφορούν στο πολυαναμενόμενο νέο super car των Ιταλών, το οποίο θα εφοδιάζεται, σύμφωνα με όλες τις έως τώρα ενδείξεις, με τον υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα των 3,8 λίτρων της California T. Η ισχύς του, με δεδομένη την ιπποδύναμη των κινητήρων που «φορούν» τα μοντέλα του ανταγωνισμού (McLaren 650S, Lamborghini Huracan κοκ) αναμένεται να υπερβαίνει το άτυπο «φράγμα» των 650 ίππων, ενώ η διαθέσιμη ροπή εκείνο των 700 Nm!

Τα επιτεύγματα του νέου ιταλικού αυτού «διαμαντιού» αναμένεται να χαρίζουν στον αντικαταστάτη της 458 Italia καταιγιστικές επιδόσεις, με το τυπικό πλην όμως ενδεικτικό «0-100» να ολοκληρώνεται σε χρόνο οριακά πιο πάνω από τα 3 δλ. και την τελική ταχύτητα να αγγίζει ή και να υπερβαίνει τα 325 χλμ./ώρα. Φυσικά, η κινητήρια μονάδα θα συνοδεύεται από το γνωστό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της εταιρείας.

Τέλος, όσον αφορά στην ονομασία του μοντέλου, οι φήμες που ήδη έχουν αρχίσει να «κυκλοφορούν» ευρέως στο διαδίκτυο θέλουν το νέο ιταλικό super car να αποκαλείται 458Μ (Modificata) ή 458T (Τurbo). Ωστόσο, η χωρητικότητα του νέου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα δε φαίνεται να συνάδει με τη συνήθη τακτική της Ferrari όσον αφορά στην ονοματολογία του μοντέλου, αφού, ως γνωστόν, οι αριθμοί «458» δεν αποτελούν σήμερα παρά το… κρυπτογραφημένο μήνυμα των Ιταλών όσον αφορά στον κυλινδρισμό του ατμοσφαιρικού της κινητήρα (βλ. 4,5 λίτρα) και στον αριθμό των κυλίνδρων του (βλ. 8). Σε κάθε περίπτωση, το όλο… μυστήριο αναφορικά με το αν τελικά πρόκειται για τη «νέα 458» ή για κάτι άλλο, θα λυθεί πολύ σύντομα. Και συγκεκριμένα, στις 3 Φεβρουαρίου. Μείνετε συντονισμένοι, λοιπόν!_Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ