top icon
Επικαιρότητα

Το Nissan Leaf «ηλεκτρίζει» τον μαραθώνιο ανά την Ευρώπη

Η Nissan συνεργάζεται με τον «Ηλεκτρικό Μαραθώνιo» (Electric Marathon) παρέχοντας έξι αμιγώς ηλεκτροκίνητα Leaf σε πανεπιστημιακές ομάδες που θα τρέξουν από το Ταλίν της Εσθονίας έως στο Μόντε Κάρλο.

Η μορφή του μαραθωνίου έχει αλλάξει σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. «Φέτος, οι αγώνες διεξάγονται σε δύο κατηγορίες : μεταξύ πανεπιστημίων από έξι διαφορετικές χώρες που χρησιμοποιούν το νέα Nissan Leaf των 40 kWh ενώ το «παρών» δίνει και η λεγόμενη «ανοιχτή κατηγορία» με απεριόριστο αριθμό διαφορετικών τύπων ηλεκτρικών οχημάτων. Όλοι οι οδηγοί EV είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν», δήλωσε ο Jόri Tamm, Επίτιμος Πρόξενος του Πριγκιπάτου του Μονακό και επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής.

Και συμπλήρωσε:

«Είναι δυνατό να συμμετάσχετε σε ολόκληρο το μαραθώνιο ή σε κάθε στάδιο ξεχωριστά και στους νικητές θα απονεμηθούν διπλώματα και μετάλλια. Σκοπός του μαραθωνίου είναι η υποστήριξη φιλικών προς το περιβάλλον μεταφορών. Το τελετουργικό του τερματισμού και η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία μπροστά από το παλάτι του Πρίγκιπα στο Μονακό, στις 29 Σεπτεμβρίου».

Ο «Ηλεκτρικός Μαραθώνιος» για το 2018 ξεκίνησε στις 18 Σεπτεμβρίου στο Ταλίν της  Εσθονίας και θα λήξει στις 29 Σεπτεμβρίου, περνώντας από 10 χώρες, με στάσεις σε 37 πόλεις. Για πρώτη φορά, θα ακολουθήσει τη διαδρομή του Ράλλυ Ταλίν-Μόντε Κάρλο, που πραγματοποιήθηκε στη δεκαετία του ‘30.

Ο «Ηλεκτρικός Μαραθώνιος» του 2018, που τελείται υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα Αλβέρτου του 2ου του Μονακό, ξεκίνησε στο Ταλίν, μπροστά στην Εθνική Λυρική Σκηνή της Εσθονίας την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, όπου περίπου 40 ηλεκτρικά οχήματα ήταν παρατεταγμένα στη γραμμή εκκίνησης.

Ο Gareth Dunsmore, Διευθυντής Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων της Nissan Europe, δήλωσε:

«Το νέο Leaf αποτελεί την ενσάρκωση του Nissan Intelligent Mobility και ένα σημαντικό βήμα προς το όραμα της Nissan για την επίτευξη βιώσιμης κινητικότητας για όλους. Βλέποντας το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nissan Leaf να ξεκινάει σε έναν τέτοιο μαραθώνιο, είναι μια αληθινή μαρτυρία για το πόσο ευπροσάρμοστο μπορεί να είναι αυτό το αυτοκίνητο».

Το νέο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nissan Leaf αποτελεί την αιχμή του δόρατος της στρατηγικής Intelligent Mobility της Nissan, καθώς  διαθέτει πρωτοποριακή  τεχνολογία και σχεδιασμό που το καθιστά την βέλτιστη επιλογή αγοράς στην κατηγορία του. Με μια νέα μπαταρία 40 kWh που προσφέρει αυτονομία 270 χλμ.  σε μικτό κύκλο οδήγησης, με βάση τα νέα ρεαλιστικά πρότυπα κατανάλωση και εκπομπών του WLTP, το Leaf χαρίζει στον οδηγό του μια ασφαλή και δυναμική εμπειρία οδήγησης.

Το νέο Nissan LEAF, διαθέτει πλήθος νέων, καινοτόμων τεχνολογιών, όπως το Nissan ProPILOT, το ProPILOT Park και το e-Pedal, τα οποία αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλή στους πελάτες. Μέχρι στιγμής, το 72% των νέων αγοραστών του Leaf, έχει επιλέξει το προαιρετικό ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης ProPILOT.

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο έχει κερδίσει πολλά βραβεία για την πρωτοποριακή τεχνολογία και τις επιδόσεις του. Κέρδισε το βραβείο «Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο 2018» στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης και έλαβε βαθμολογίες ασφάλειας 5 αστέρων, τόσο από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (Euro NCAP), όσο και από το Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων της Ιαπωνίας.

Το Nissan Leaf είναι το πρώτο σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα στην ιστορία της αυτοκίνησης,  έχοντας  ξεπεράσει τα 340.000 πωληθέντα αυτοκίνητα από τότε που ξεκίνησε η διάθεση του μοντέλου πρώτης γενιάς, το 2010. Με περισσότερα από 41.000 αυτοκίνητα να έχουν πωληθεί στην Ευρώπη από τον Οκτώβριο του 2017, όταν και ξεκίνησε η εμπορική του διάθεση, το νέο Nissan Leaf έρχεται να συνεχίσει αυτή την κληρονομιά, πρωτοπορώντας στην προσπάθεια για ένα βιώσιμο μέλλον. 

Το νέο Nissan LEAF είναι διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 32.990€. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στην εξής διεύθυνση: https://www.nissan.gr/vehicles/new-vehicles/leaf.html

Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ