top icon
Επικαιρότητα

Toyota Roads to Respect 2008

Πριν από μια εβδομάδα περίπου ολοκληρώθηκαν οι παρουσιάσεις του προγράμματος Roads to Respect 2008 (R2R) σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, οι οποίες είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Μάιο. Το πρόγραμμα αυτό, που αποσκοπεί στη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), με την υποστήριξη στη χώρα μας από την Toyota Ελλάς, και τη συγχρηματοδότηση του Ταμείου αλληλοβοήθειας της Toyota Ευρώπης.

Η επιλογή των χωρών που θα συμμετέχουν έγινε με βάση τα καταγεγραμμένα θανατηφόρα τροχαία ανά έτος. Εδώ η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει, αφού βρίσκεται σε υψηλή θέση της μαύρης αυτής λίστας.

Οι παρουσιάσεις του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές τμημάτων Μηχανολόγων, Πολιτικών Μηχανικών και Συγκοινωνιολόγων. Αρχικά, επιλεγμένοι φοιτητές από όλες τις χώρες που συμμετέχουν θα κληθούν να καταγράψουν τα πλέον επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της πόλης τους και θα τα υποβάλλουν στο ETSC.

Σε δεύτερο στάδιο, οι 20 φοιτητές από όλες τις χώρες με τις καλύτερες εκθέσεις, θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες, όπου έπειτα από σχετική προετοιμασία, θα επιστρέψουν για να παρουσιάσουν στις Τοπικές Αρχές της χώρας τους, μελέτες για παρεμβάσεις περιορισμένου κόστους, σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου. Με αυτόν τον τρόπο θα αναδειχθεί ο καλύτερος φοιτητής της κάθε χώρας, ο οποίος θα βραβευθεί σε ειδική εκδήλωση, ενώ  ο καλύτερος συμμετέχοντας όλων θα έχει επιπλέον τη δυνατότητα συνεργασίας με το ETSC.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ