top icon
Επικαιρότητα

World Car of the Year 2012: VW up!

Το βραβείο World Car of the Year 2012 απέσπασε το νέο VW up!, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της έκθεσης της Νέας Υόρκης.

Το βραβείο World Car of the Year 2012 απέσπασε το νέο μικρό μοντέλο πόλης της VW, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της έκθεσης της Νέας Υόρκης.
 
Επιτροπή από 66 δημοσιογράφους του Ειδικού Τύπου, ανάμεσα στους οποίους και ο διευθυντής σύνταξης των 4Τροχών κ. Μιχάλης Σταυρόπουλος, επέλεξαν το Up! ως το κορυφαίο της χρονιάς και μάλιστα είναι η πρώτη φορά που αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας πήρε την πρωτιά. Oι άλλοι δύο υποψήφιοι για το συγκεκριμένο βραβείο ήταν η BMW 3 Series και η Porsche 911.
 
«Το βραβείο αυτό επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί μας δημιούργησαν ένα αυτοκίνητο δίνοντας έμφαση σε κάθε του λεπτομέρεια. Ένα αυτοκίνητο που θέτει τα στάνταρντ στην κατηγορία του αναφορικά με την ιδανική εκμετάλλευση των χώρων, την ασφάλεια, την οδηγική ευχαρίστηση και την προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε ο Prof. Dr. Martin Winterkorn, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen AG.
 
Το βραβείο 2012 World Green Car απέσπασε η Mercedes Benz S 250 CDI BlueEFFICIENCY, ενώ οι άλλοι δύο υποψήφιοι για το συγκεκριμένο βραβείο ήταν το Ford Focus Electric και το Peugeot 3008 Hybrid.
 
Το βραβείο World Car Design of the Year 2012 απέσπασε το Range Rover Evoque, ενώ το 2012 World Performance Car απονεμήθηκε στην Porsche 911.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ