Περιβάλλον Ειδήσεις

Η Ford καλεί τη βιομηχανία σε συλλογικές δράσεις για την κλιματική αλλαγή

Η Ford Ευρώπης συμμετέχει στο κάλεσμα για συνεργασία ανάμεσα σε επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και οργανισμούς με σκοπό την ανάπτυξη μιας βιώσιμης στρατηγικής για την Ευρώπη με χρονικό ορίζοντα το 2030 (Sustainable Europe 2030).

Η Ford Motor Company έχει προσχωρήσει στην πρωτοβουλία “New Deal for Europe” με σκοπό την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας και καινοτομίας για ένα βιώσιμο μέλλον. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια εύλογη κίνηση για μία εταιρεία που εφαρμόζει εδώ και πολλά χρόνια μία ατζέντα που έχει στο επίκεντρό της τη βιωσιμότητα.

Η πρωτοβουλία “New Deal” καλεί επιχειρήσεις, κυβερνήσεις, οργανισμούς και νομοθέτες να συνεργαστούν προκειμένου να αναπτυχθεί μία ολοκληρωμένη στρατηγική βιωσιμότητας για την Ευρώπη έως το 2030 (Sustainable Europe 2030) με βάση τους Στόχους Εξέλιξης των Ηνωμένων Εθνών και το Σύμφωνο του Παρισιού για το Κλίμα. Η στρατηγική αυτή θα εξισορροπήσει τις περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες, ενώ παράλληλα θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η έκκληση για δράση (call-to-action) ξεκίνησε από το CSR Europe - το Ευρωπαϊκό επιχειρηματικό δίκτυο Εταιρικής Βιωσιμότητας και Ευθύνης - και προσυπογράφεται από 250 και πλέον διευθύνοντες συμβούλους (CEOs) και ηγετικά στελέχη εταιρειών, συμπεριλαμβανομένου του Stuart Rowley, president, Ford Ευρώπης.

«Όταν οι επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις προτείνουν μέτρα βιωσιμότητας, τείνουν να βάζουν πρώτα τα δικά τους συμφέροντα. Αλλά η κλιματική αλλαγή είναι ένα θέμα που μας επηρεάζει όλους και απαιτεί ενέργειες για το γενικό συμφέρον. Και τι καλύτερο ξεκίνημα, από ένα κάλεσμα για ευρεία συνεργασία μεταξύ των βιομηχανιών, κοινοτήτων και χωρών, που έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή και μπορούν να μας βοηθήσουν να πετύχουμε όλοι μαζί τους στόχους βιωσιμότητας», δήλωσε ο Rowley.

Οι υπογράφοντες προέρχονται από διάφορους χώρους της βιομηχανίας και αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα CEO που έχει κινητοποιηθεί ποτέ στην Ευρώπη. Στο δρόμο για την ανάπτυξη της στρατηγικής “Sustainable Europe 2030”, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις θα δημιουργήσουν πλατφόρμες συνεργασίας και μοντέλα χρηματοδότησης για την επίτευξη μιας βιώσιμης οικονομίας που λειτουργεί υπέρ της κοινωνικής συνοχής και της δια βίου εργασιακής απασχόλησης.

Τα τελευταία 20 χρόνια, η Ford δημοσιεύει την Αναφορά Βιωσιμότητας, με την εταιρεία να θέτει νέους στόχους βιωσιμότητας κάθε χρόνο. Στους βασικούς στόχους βιωσιμότητας της Ford περιλαμβάνονται η κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης από τις δραστηριότητές της μέχρι το 2030 και η αξιοποίηση 100% ανανεώσιμων μορφών ενέργειας σε όλα τα εργοστάσια παραγωγής της έως το 2035. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ford δημιούργησε επίσης τη δική της αναφορά για την κλιματική αλλαγή.

Για περισσότερα από δέκα χρόνια, η Ford χρησιμοποιεί 100% πράσινη ηλεκτρική ενέργεια σε όλες τις εγκαταστάσεις της στην Κολωνία, απορροφώντας την ανανεώσιμη ενέργεια του τοπικού προμηθευτή.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Ford δεσμεύτηκε ότι όλα τα μελλοντικά μοντέλα της θα περιλαμβάνουν μία ηλεκτροκίνητη έκδοση. Η εταιρεία θα λανσάρει 17 ηλεκτροκίνητα μοντέλα για την Ευρώπη μέχρι το 2023, τα οποία θα είναι σχεδιασμένα για να συμβάλλουν στη δημιουργία καθαρότερων και πιο αθόρυβων πόλεων, με αυξανόμενη χρήση φιλικής προς το περιβάλλον ηλεκτρικής ενέργειας. 

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου