23 Νοε 2017

Μπαταρίες που θα φορτίζουν σε 15 λεπτά εξελίσσει η Honda

Στόχος της ιαπωνικής εταιρείας είναι οι συγκεκριμένοι συσσωρευτές ενέργειας να είναι έτοιμοι προς διάθεση σε «υπαρκτά» EV’s από το 2022 και μετά.

Honda EV

Την πληροφορία ότι η Honda εξελίσσει μπαταρίες που θα «γεμίζουν» σε μόλις 15 λεπτά της ώρας μετέδωσε το ιαπωνικό Nikkei Asian Review επικαλούμενο πληροφορίες από το εσωτερικό της εταιρείας. Η αυτονομία δε που θα εξασφαλίζουν, σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν θα υπερβαίνει τα 240 χλμ. Το δημοσίευμα του Nikkei αναφέρει μάλιστα πως η Honda αναζητά –αν δεν έχει ήδη βρει- έναν νέο συνεργάτη στον τομέα της εξέλιξης εγκαταλείποντας το συμμαχικό, έως τώρα, στρατόπεδο της γνωστής στο είδος Panasonic.

Σύμφωνα με το ως άνω ρεπορτάζ, οι μπαταρίες αυτές θα… αναζωογονούνται με την αρωγή ταχυφορτιστών (350kW) που θέλοντας και μη πλέον θα δούμε να πολλαπλασιάζονται από το 2020 και μετά τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ιαπωνία. Για την περίσταση, μάλιστα, θα συνδυάζονται μ’ ένα σύστημα ελέγχου της ισχύος του ηλεκτροκινητήρα που θα βελτιστοποιεί τη διαχείριση της ενέργειας.

Αξίζει να θυμίσουμε πως αυτή τη στιγμή όλοι σχεδόν οι κατασκευαστές υπόσχονται μέσω των εξαγγελιών τους πως σε δίκτυο ταχείας φόρτισης η νέα γενιά των μπαταριών που θα κινούν από το 2020 και εξής τα Zero Emission Vehicles θα μπορεί να ανακτά έως και το 80% της ενέργειάς της σε χρόνο 30 λεπτών. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως τα 15 λεπτά για πλήρη φόρτιση, τα οποία ευελπιστούν να «πιάσουν» οι Ιάπωνες της Honda, θα είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Honda EV
  • Honda Sports EV Concept
Ετικέτες: