top icon
Κόσμος

Honda ZR-V: Με στιλ και φαντασία

Η στιβαρή και σπορ σχεδίαση, τα υψηλά επίπεδα άνεσης και οι απαράμιλλες τεχνολογίες με αιχμή του δόρατος το νέο υβριδικό σύστημα e:HEV είναι μερικοί μόνο από τους άσσους που κρατά στο μανίκι του το νέο Honda ZR-V.

Το ολοκαίνουργιο Honda ZR-V αποτελεί μία ξεχωριστή πρόταση στην κατηγορία C-SUV που συνδυάζει την εκλεπτυσμένη σχεδίαση εντός και εκτός και ένα υψηλής ποιότητας εσωτερικό με μια απολαυστική συμπεριφορά στο δρόμο που χαρακτηρίζεται συγχρόνως και από υψηλά επίπεδα άνεσης.

Γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ του HR-V και του νέου CR-V, το ZR-V είναι ένα SUV που τροφοδοτείται από το εγνωσμένης αξίας υβριδικό σύστημα e:HEV της Honda, το οποίο εξασφαλίζει ένα μοναδικό μείγμα επιδόσεων και αποδοτικότητας αποτελούμενο από έναν 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης άμεσου ψεκασμού με χωρητικότητα 2,0 λίτρα και δύο ηλεκτροκινητήρες, ώστε να προσφέρει τις απολαυστικές επιδόσεις που συνήθως συναντά κανείς σε σπορ hatchback μοντέλα.

Honda ZR-V e:HEV

Σχεδιαστικά, η κομψή σιλουέτα του ZR-V χαρακτηρίζεται από ένα μίγμα επιλογών με ενιαίες εξωτερικές επιφάνειες που ρέουν από τα εμπρός προς τα πίσω. Το εμπρός τμήμα του είναι εξαιρετικά κομψό, χάρη στους λεπτούς προβολείς με την ξεκάθαρη φωτιστική υπογραφή και τη μεγάλη μάσκα. Στο ίδιο ύφος οι απέριττες πλευρικές επιφάνειες εκτείνονται μέχρι τον τολμηρό πίσω προφυλακτήρα και τα αντίστοιχα φώτα που ενσωματώνονται αρμονικά στην πίσω πόρτα. Οι διαστάσεις του – με ύψος 1.620 χλστ., πλάτος 1.840 χλστ., μήκος 4.568 χλστ. και μεταξόνιο 2.657 χλστ. – τοποθετούν το ZR-V στην καρδιά της ευρωπαϊκής γκάμας των SUV προτάσεων της Honda, εξασφαλίζοντας εξαιρετική ευρυχωρία, πρακτικότητα και άνεση σε ένα εξαιρετικά συμπαγές πακέτο.

Honda ZR-V e:HEV

Στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν τα υλικά υψηλής ποιότητας υλικά, το προσεγμένο φινίρισμα και ο διακριτικός φωτισμός που όλα μαζί συνθέτουν μία premium ατμόσφαιρα. Το χαμηλά τοποθετημένο ταμπλό και η υπερυψωμένη κεντρική κονσόλα, μαζί με τα βελούδινα προστατευτικά γονάτων και τα υποβραχιόνια, δημιουργούν μία ευχάριστη αίσθηση για τους επιβάτες, ενώ η εξελιγμένη τεχνολογία HMI επιτρέπει τη συνδεσιμότητα οδηγού και επιβατών με τον έξω κόσμο, πέρα από τη λειτουργικότητα που παρέχουν τα Apple CarPlay και Android Auto.

Honda ZR-V e:HEV

Μία μεγάλη οθόνη 9 ιντσών βρίσκεται στο κέντρο του άνω τμήματος του ταμπλό, που εκτείνεται σε όλο το πλάτος της καμπίνας επιτείνοντας την αίσθηση ευρυχωρίας. Πίσω από το τιμόνι των εκδόσεων Elegance και Sport βρίσκεται ένας υψηλής ποιότητας πίνακας οργάνων TFT 7 ιντσών, ενώ οι εκδόσεις Advance διαθέτουν μια πλήρως ψηφιοποιημένη οθόνη TFT 10,2 ιντσών.

Honda ZR-V e:HEV

Το ZR-V, εκτός από άνετο και πλούσια εξοπλισμένο, αποδεικνύεται και εξαιρετικά ασφαλές με αρωγό την προηγμένη σουίτα τεχνολογιών Honda SENSING. Σε συνδυασμό με το ολοκληρωμένο σύστημα αερόσακων και τις εντυπωσιακές επιδόσεις που έχει να επιδείξει σε όλους τους τύπους συγκρούσεων, το ZR-V είναι σε θέση να παρέχει υψηλά επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. 

Honda ZR-V e:HEV

Την ίδια στιγμή, υψηλά είναι τα επιτεύγματα του νέου SUV της Honda στους τομείς των χώρων και της πρακτικότητας. Εν προκειμένω, ο χώρος αποσκευών του νέου ZR-V προσφέρει χωρητικότητα 370 λίτρων με τα καθίσματα σε όρθια θέση, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων η παραπάνω τιμή φτάνε τα 1.291 λίτρα.

Honda ZR-V e:HEV

Με την ισχύ του υβριδικού συστήματος e:HEV της Honda

Το νέο Honda ZR-V φιλοξενεί μία αναβαθμισμένη έκδοση του υβριδικού συστήματος e:HEV παράγοντας συνολική ισχύ 135 kW (184 ίπποι) και ροπή 315 Nm. Οι επιδόσεις οπου εξασφαλίζει είναι ανταγωνιστικές, καθώς για παράδειγμα είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,8 δευτερόλεπτα. Παρά τη δύναμη και τις επιδόσεις, το ZR-V είναι επίσης εξαιρετικά αποδοτικό με μέσες εκπομπές CO2 από 130 g/km και κατανάλωση από 5,7 λιτ./100 χλμ.

Honda ZR-V e:HEV

Σε τεχνικό επίπεδο, το πλήρως υβριδικό σύνολο του νέου ZR-V συνδυάζει μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής ενεργειακής πυκνότητας, δύο συμπαγείς ηλεκτροκινητήρες και έναν 2λιτρο κινητήρα βενζίνης άμεσου ψεκασμού που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson. Το όλο πακέτο μπορεί απρόσκοπτα να εναλλάσσει την λειτουργία του μεταξύ των προγραμμάτων EV, Hybrid και Engine Drive χωρίς παρέμβαση από τον οδηγό, με στόχο την επίτευξη των καλύτερος αποτελεσμάτων σε επίπεδο αποδοτικότητας και επιδόσεων σε όλα τα οδηγικά σενάρια.

Honda ZR-V e:HEV

Όταν το όχημα κινείται σε αστικό περιβάλλον, χρησιμοποιείται η λειτουργία EV Drive, με την κίνηση να παρέχεται από το ηλεκτρικό «σκέλος» του συστήματος κίνησης για αθόρυβες μετακινήσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Την ίδια στιγμή, όταν απαιτούνται υψηλότερες επιδόσεις, γίνεται αυτόματη μετάβαση στο πρόγραμμα Hybrid Drive, στο οποίο οι τροχοί κινούνται μέσω του ισχυρού ηλεκτροκινητήρα, με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης να παράγει την απαιτούμενη ηλεκτρική ισχύ. Επίσης, κατά την κίνηση του ZR-V με σταθερά υψηλές ταχύτητες, όπως στον αυτοκινητόδρομο, το σύστημα περνά στο πρόγραμμα Engine Drive και τροφοδοτείται άμεσα και αποδοτικά από τον βενζινοκινητήρα και την υποστήριξη του ηλεκτροκινητήρα μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Honda ZR-V e:HEV

Μέσω ενός επιλογέα, οι οδηγοί του νέου ZR-V μπορούν να αλλάζουν μεταξύ των τεσσάρων λειτουργιών οδήγησης Normal, Sport, Eco και Snow. Η λειτουργία Sport βελτιώνει την απόκριση του γκαζιού και τις επιδόσεις, με την Eco να προσαρμόζει τη λειτουργία του υβριδικού συνόλου με γνώμονα την αποδοτικότητα καυσίμου. Με τη σειρά της, η λειτουργία Snow προσαρμόζει τα χαρακτηριστικά απόκρισης του γκαζιού για οδήγηση σε επιφάνειες με χαμηλό συντελεστή πρόσφυσης.

Honda ZR-V e:HEV

Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα που υιοθετούν τα νέα Civic και CR-V, και με το πλαίσιο να είναι ρυθμισμένο έτσι ώστε να προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης, ευελιξίας και εν γένει χαρακτηριστικών που συνοδεύουν σπορ hatchback μοντέλα, το νέο ZR-V καταφέρνει να προσφέρει έναν ιδανικό συνδυασμό εκλεπτυσμένης συμπεριφοράς και σπορ απόδοσης στο δρόμο. Σε αυτό συνηγορεί και η προηγμένη του ανάρτηση, η οποία αποτελείται από πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, με ρυθμίσεις που εστιάζουν στην άνεση και στην οδική συμπεριφορά.

Honda ZR-V e:HEV

Honda ZR-V: Σε τέσσερις διαθέσιμες εκδόσεις

Το νέο Honda ZR-V είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα σε τέσσερις πλούσια εξοπλισμένες εκδόσεις, όλες με σημείο αναφοράς το καινοτόμο υβριδικό σύστημα κίνησης e:HEV. Σε ότι αφορά το κόστος, η έκδοση Elegance κοστίζει 44.700€, με τις αμέσως επόμενες να είναι οι Style, Sport και Advance, οι οποίες τιμολογούνται στα 48.500€, 51.800€ και 55.800€ αντίστοιχα.

Honda ZR-V e:HEV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Honda ZR-V e:HEV
  • Honda ZR-V e:HEV
  • Honda ZR-V e:HEV
  • Honda ZR-V e:HEV
  • Honda ZR-V e:HEV
  • Honda ZR-V e:HEV
  • Honda ZR-V e:HEV
  • Honda ZR-V e:HEV
  • Honda ZR-V e:HEV
  • Honda ZR-V e:HEV
  • Honda ZR-V e:HEV
  • Honda ZR-V e:HEV
  • Honda ZR-V e:HEV
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ