top icon
Αγορά

Honda CR-V: Ολομέτωπη επίθεση

Το νέο Honda CR-V έρχεται να διευρύνει ακόμα περισσότερο τους ορίζοντες του καταξιωμένου D-SUV της ιαπωνικής εταιρείας τόσο στην υβριδική έκδοση e:HEV όσο και στην plug-in υβριδική e:PHEV.

Το Honda CR-V είναι ένα SUV που έχει γράψει τη δική του ιστορία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, προσφέροντας σε όλες τις εκδοχές του κορυφαία τεχνολογία και ποιότητα, μεγάλους χώρους και ένα ολοκληρωμένο προφίλ σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς.

Η έκτη γενιά του Honda CR-V, του παγκόσμιου best seller μοντέλου της εταιρείας, χαρακτηρίζεται σήερα από μία νέα εμφάνιση με σημαντικά αυξημένες διαστάσεις, προσφέροντας κορυφαία επίπεδα πρακτικότητας, ασφάλειας, συνδεσιμότητας και άνεσης.

HONDA CRV

Το δημοφιλές DSUV διατίθεται με την επιλογή είτε ενός αυτοφορτιζόμενου υβριδικού συστήματος κίνησης (e:HEV) είτε, για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό μοντέλο της Honda, ενός plugin υβριδικού συστήματος (e:PHEV), αποδεικνύοντας έτσι με τον πλέον εμφατικό τρόπο, την δέσμευση της Honda στην εξέλιξη προηγμένων υβριδικών συστημάτων κίνησης.

Το γνωστό σύστημα e:HEV έχει αναθεωρηθεί και συνδυάζεται με σύστημα μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς, διαθέτοντας μία μικρότερη σε διαστάσεις μπαταρία μεγαλύτερης ενεργειακής πυκνότητας, ενώ το νέο επαναφορτιζόμενο e:PHEV, με τη μεγαλύτερη μπαταρία του, προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 82 χιλιόμετρα. Και οι δύο εκδόσεις βασίζονται στον ίδιο, 2λιτρο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού, που λειτουργεί στο κύκλο Atkinson και χαρακτηρίζεται από έναν εξαιρετικό βαθμό απόδοσης.

HONDA CRV

Παρά την αυξημένη ισχύ, το σύστημα e:HEV προσφέρει μεγαλύτερη αποδοτικότητα και μείωση των εκπομπών ρύπων. Οι συνδυασμένες εκπομπές CO2 είναι 134 γρ./χλμ. και η κατανάλωση μόλις 5,9 λτ./100 χλμ. για τα μοντέλα 2WD, όταν οι αντίστοιχες τιμές για τις εκδόσεις 4WD είναι 151 γρ./χλμ. και 6,7 λτ./100 χλμ. Με την αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία που προσφέρει η plug-in υβριδική έκδοση, οι εκπομπές CO2 είναι μόλις 18 γρ./χλμ. με κατανάλωση 0,8 λτ./100 χλμ. με πλήρως φορτισμένη τη μπαταρία.

Βελτιώσεις έχουν γίνει και στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού με το νέο CR-V να είναι το πρώτο μοντέλο της Honda που συνοδεύεται στάνταρ, από το νέο πακέτο Sensing 360, το οποίο χάρις στην προσθήκη δύο πλευρικών ραντάρ, προσφέρει μία πλήρη περιμετρική κάλυψη, κάτι το οποίο εξαλείφει τα τυφλά σημεία γύρω από το όχημα και συμβάλλει στην αποφυγή των συγκρούσεων.

HONDA CRV

Στο εσωτερικό του νέου Honda C-RV ξεχωρίζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,2 ιντσών, που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου και ο οποίος πλαισιώνεται από μια δεύτερη οθόνη του συστήματος πολυμέσων με διαγώνιο 9 ιντσών.

Η ευρυχωρία της καμπίνας έχει επίσης βελτιωθεί με το CR-V να έχει μεγαλώσει σε όλες τις διαστάσεις του, με το μήκος πλέον να αγγίζει τα 4,7 μέτρα.H αύξηση του μεταξονίου κατά 40 χλστ. έχει εκτοξεύσει τις χωροταξικές ιδιότητες της καμπίνας, βελτιώνοντας τον χώρο για τους πίσω επιβάτες, οι οποίοι έχουν στην διάθεσή τους καθίσματα, που μεταβάλλουν την κλίση της πλάτης. Αυξημένη κατά 18% είναι και η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ . Ο πίσω χώρος φόρτωσης είναι, κατά παράδοση, από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία, με τα μοντέλα e:HEV να προσφέρουν 587 λίτρα και τις εκδόσεις e:PHEV να προσφέρουν επιπλέον 72 λίτρα χάρη στο ρυθμιζόμενο δάπεδο δύο επιπέδων.

HONDA CRV

Το νέο Honda CR-V είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με τιμές που ξεκινούν από τα 49.900 ευρώ για την δικίνητη έκδοση 2WD και τα 55.900 ευρώ, για την τετρακίνητη 4WD. H κορυφαία plug-in υβριδική έκδοση είναι αποκλειστικά δικίνητη και προσφέρεται στο πλουσιότερο επίπεδο εξοπλισμού Advance Tech, με το κόστος να φθάνει στα 67.900 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η έκδοση e:HEV όσο και η e:PHEV είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά με επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης που φθάνει πλέον τα 5 χρόνια, επέκταση Πανευρωπαϊκής οδικής βοήθειας μέσω του προγράμματος Honda Assist που επίσης φθάνει τα 5 χρόνια, καθώς και 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση (ή 160.000 χλμ.) για διατήρηση του 70% και άνω της χωρητικότητας της μπαταρίας υψηλής τάσης.

HONDA CRV

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ