top icon
Επικαιρότητα

«12th Concours d’ Elegance 2015-ΦΙΛΠA»

Μετά την μεγάλη επιτυχία των τελευταίων ετών, η ΦΙΛΠΑ διοργάνωσε για ακόμη μια φορά την εκδήλωση «12th Concours d' Elegance» στην Μαρίνα Φλοίσβου στο Φάληρο.

Δεκάδες υπέροχα ιστορικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες παρατάχθηκαν από νωρίς το πρωί στο πλακόστρωτο της Μαρίνας και αξιολογήθηκαν από επιτροπή κριτών ανάλογα με το επίπεδο αποκατάστασης, την ποιότητα της συντήρησης που έχει υποστεί κάθε όχημα ξεχωριστά, καθώς και των εργασιών για την πλήρη αποκατάστασή του.

Το κυριότερο όμως είναι ότι έδωσαν ένα χρώμα νοσταλγικό σε μια συννεφιασμένη ημέρα, αποζημιώνοντας με το παραπάνω όσους βρέθηκαν στη Μαρίνα Φλοίσβου για οποιοδήποτε ψυχαγωγικό ρόλο, αλλά ακόμη περισσότερο όσους πήγαν επί τούτου για να θαυμάσουν τα τετράτροχα δημιουργήματα του παρελθόντος. Το παρών έδωσαν περισσότερες καλλονές από πέρισυ, ενώ δεν έλειψαν και οι εξεζητημένες κατασκευές του Κάρλο Άμπαρτ, αλλά και άλλα ιδιαίτερα δυσεύρετα αυτοκίνητα αγωνιστικού ή μη χαρακτήρα.

Πολυάριθμες ήταν οι Μercedes-Benz των δεκαετιών του '50 και του '60, όπως επίσης οι Alfa Romeo και οι BMW εκείνης της εποχής. Στις ξεχωριστές παρουσίες το De Lorean, οι Porsche 911, η Maserati Merak, η Lotus Elite του Eλληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου αλλά και το μικρό αγωνιστικό Giaur των 750 κυβικών εκατοστών, που απέσπασε τα περισσότερα βλέμματα των επισκεπτών. Δε μπορούσαν φυσικά να λείπουν από την εκδήλωση τα αμερικανικά cruisers των παλαιότερων δεκαετιών με τις πληθωρικές διαστάσεις και την περίσσια πολυτέλεια, ενώ ανάμεσα στα εκθέματα είδαμε δυό Rolls-Royce και μια Jaguar E-Type αμερικανικών προδιαγραφών. Την τιμή της είχε βέβαια και η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, όπως και η βρετανική.

Σε κάθε περίπτωση, στη Μαρίνα Φλοίσβου, η πρώτη ημέρα του Νοέμβρη ήταν γοητευτική….

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ