top icon
Επικαιρότητα

«Δικαίωση» για τον Winterkorn

Ακόμα δεν έχει κοπάσει ο σάλος που προκλήθηκε στην αυτοκινητική σκηνή εξαιτίας της ενδοοικογενειακής κόντρας ανάμεσα στον τέως Πρόεδρο του VW Group, Ferdinard Piech και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του γερμανικού ομίλου, Martin Winterkorn, ωστόσο όλα δείχνουν ότι ο δεύτερος ήρθε για να μείνει.

Πάνε σχεδόν τέσσερις μήνες από την αναστάτωση που δημιουργήθηκε στην ηγεσία του γερμανικού υπερομίλου, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν η παραίτηση του άλλοτε πατριάρχη της, Ferdinard Piech, έπειτα από την επίθεση που ο ίδιος εξαπέλυσε προς τον Martin Winterkorn και τη δήλωση εμπιστοσύνης που ο δεύτερος έλαβε μέσω κατηγορηματικής ανακοίνωσης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εποπτικού Συμβουλίου της VW. Θυμίζουμε ότι o Piech εξαπέλυσε τα πυρά του προς τον Winterkorn «πατώντας» αφενός στα όχι και τόσο ενθαρρυντικά αποτελέσματα της VW αλλά και στην… ελλειπή στρατηγική που ακολουθήθηκε από την τελευταία στην αγορά των Η.Π.Α., αφετέρου στα προβλήματα κερδοφορίας που αντιμετωπίζει ο Όμιλος VW των δώδεκα, πλέον, εταιρειών.

Τα παραπάνω όπως και να έχει αποτελούν παρελθόν και σήμερα το γερμανικό γκρουπ λειτουργεί με υπηρεσιακό πρόεδρο τον Berthold Huber, o οποίος με τη σύμφωνη γνώμη της εικοσαμελούς εκτελεστικής επιτροπής, προτίθεται να κρατήσει τον Winterkorn στην καρέκλα του μέχρι το 2018 – το συμβόλαιό του έληγε το 2016. Αν και η τελική απόφαση θα παρθεί με σχετική ψηφοφορία στις 25 του μήνα, όλα δείχνουν πως ο Winterkorn θα παραμείνει στα ηνία του γκρουπ, εκτοπίζοντας τον επικεφαλής της Audi, Rupert Stadler και τον οικονομικό διευθυντή του VW AG, Hans Dieter Poetsch, που ήταν οι επικρατέστεροι για τη διαδοχή στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου του 2016. Επίσης, ακόμα ένα όνομα που ακούστηκε πολύ το τελευταίο διάστημα, αυτό του Matthias Mueller, Διευθύνοντος Συμβούλου της Porsche, φαίνεται να απομακρύνεται από το προσκήνιο, καθώς ο ίδιος θα είναι 62 ετών το 2018, οπότε και η λήξη της θητείας του Winterkorn.

Κοντός ψαλμός αλληλούια πάντως.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ