top icon
Επικαιρότητα

Ford Performance Event

Στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, η Ford μας έδωσε τη δυνατότητα να οδηγήσουμε τα πλέον σπορτίφ μοντέλα της, όπως τα Ford Focus RS και ST, αλλά και τη θηριώδη Mustang, σε μία ημέρα αφιερωμένη στην οδηγική απόλαυση.

Καλεσμένοι της Ford Motor Ελλάς, βρεθήκαμε στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου και είχαμε τη δυνατότητα να οδηγήσουμε τα κορυφαία της αυτοκίνητα επιδόσεων. Σε συνεργασία με την ομάδα του Driving Academy, είχε σχεδιαστεί μία σειρά από δοκιμασίες και ασκήσεις, όπου είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε για ακόμα μία φορά τις δυνατότητες των κορυφαίων κατασκευών της Ford. Τα μοντέλα που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν τα Ford Focus RS και ST, αλλά και η Ford Mustang με τον 8κύλινδρο κινητήρα και τον «μικρότερο» EcoBoost των 2.300 κ.εκ.

Στην πρώτη δοκιμασία οδηγήσαμε το Ford Focus RS σε μια χαραγμένη διαδρομή μήκους 800 μ. και πλάτους 11,5 μ., με τον οδηγό αγώνων Παναγιώτη Χαλάτση να δίνει το ρυθμό και εμάς να ακολουθούμε. Με τις διαφορετικές επιφάνειες του οδοστρώματος και πρόσφυσης, απολαύσαμε και πάλι την κορυφαία οδική συμπεριφορά του Focus RS, αλλά και τον εξαιρετικό τρόπο λειτουργίας του συστήματος τετρακίνησης της Ford. Στη συνέχεια οδηγήσαμε της Ford Mustang, όπου και περάσαμε από τη δοκιμασία του Skidpad. Σε βρεγμένο οδόστρωμα, αρχικά προκαλέσαμε υπερστροφή ισχύος και έλεγχό της στο τιμόνι της Ford Mustang, ενώ στη συνέχεια, σε κυκλικά οριοθετημένη περιοχή, έπρεπε να διατηρήσουμε το συνεχόμενο drift σε αντίστοιχη τροχιά. Μία άσκηση ιδιαίτερα δύσκολη, που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς για να επιτευχθεί, προσφέροντας σε κάθε περίπτωση άπλετη ευχαρίστηση. Η τρίτη δοκιμασία ήταν μια τεχνική άσκηση σε μια ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή, που περιλάμβανε σλάλομ, στροφές σε στεγνό και βρεγμένο, και στο τέλος ακινητοποίηση του οχήματος σε οριοθετημένη περιοχή. Όλα αυτά στο τιμόνι του Ford Focus ST με αντίπαλο το χρονόμετρο – μια άσκηση που απαιτούσε μεγάλη ακρίβεια.

Κερασάκι στην… τούρτα αποτέλεσε η οδήγηση της 5λιτρης Ford Mustang στην ίδια διαδρομή όπου βρεθήκαμε αρχικά με τα Ford Focus RS, οπότε και με τα ηλεκτρονικά απενεργοποιημένα απολαύσαμε τη χαρά της πλαγιολίσθησης σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες. Εν κατακλείδι, για ακόμα μία φορά διαπιστώσαμε τις δυνατότητες των κορυφαίων εκδόσεων των μοντέλων της Ford, τα οποία έχουν σαφώς σπορτίφ προσανατολισμούς και απευθύνονται όχι σε ανθρώπους για τους οποίους το αυτοκίνητο αποτελεί απλώς το μέσο που θα τους ταξιδέψει-μεταφέρει από το σημείο Α στο Β, αλλά σε αυτούς που απολαμβάνουν τη χαρά της οδήγησης._ Π. Τ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ