top icon
Επικαιρότητα

Ανεπαρκή τα φώτα των crossover

Σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο Ασφαλούς Οδήγησης σε Αυτοκινητοδρόμους, τα φώτα των περισσότερων crossover δεν είναι ικανοποιητικά για νυχτερινή οδήγηση.

Παρά το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές χρησιμοποιούν προηγμένες τεχνολογίες αναφορικά με τα φωτιστικά σώματα των μοντέλων τους, πρόσφατη έρευνα του αμερικανικού Ινστιτούτου Ασφαλούς Οδήγησης σε Αυτοκινητοδρόμους έδειξε ότι τα περισσότερα crossover και μικρομεσαία SUV χωλαίνουν στο να φωτίσουν επαρκώς σε συνθήκες ελλιπούς φωτισμού.

Από 21 μοντέλα που πέρασαν από σχετικό έλεγχο, όλα “φορώντας” τα καλύτερα διαθέσιμα φωτιστικά σώματα που προβλέπονται από το εκάστοτε εργοστάσιο, αξίζει να αναφερθεί ότι τα 12 απέσπασαν κριτική “φτωχός” (όσον αφορά το φωτισμό), την ίδια ώρα που ανάμεσα σε 47 συνδυασμούς φωτιστικών σωμάτων που πέρασαν από τον έλεγχο του Ινστιτούτου, κανένας δεν κρίθηκε καλός.

Πέντε μοντέλα κρίθηκαν “Οριακά” για τα φώτα τους και τέσσερα “Αποδεκτά”, που ήταν και η… υψηλότερη βαθμολογία. Τα “Αποδεκτά” είναι τα Ford Escape του 2017, Hyundai Tucson, Honda CR-V και Mazda CX-3.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ