top icon
Επικαιρότητα

Autobahn: Διόδια μόνο στα μη γερμανικά αυτοκίνητα

Τα σχέδια για επιβολή διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους της Γερμανίας ενεκρίθησαν και επισήμως από το κοινοβούλιο της χώρας. Διόλου τυχαία, λίγο πριν τις εκλογές.

Πολιτικές και όχι μόνο αναταράξεις, λίγους μόλις μήνες πριν τις επικείμενες κρίσιμες εκλογές στη χώρα, φαίνεται να φέρνει μαζί της η θεσμοθέτηση του μέτρου για επιβολή διοδίων στις εθνικές οδούς της Γερμανίας. Όπως ανακοινώθηκε, η Bundestag ενέκρινε και επίσημα τα εν λόγω πλάνα που αφορούν στην επιβολή τέλους, ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων, μόνο στα αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί εκτός Γερμανίας και που θα χρησιμοποιούν από το Σεπτέμβριο και εξής το εθνικό δίκτυο της χώρας.

Θυμίζουμε πως το εν λόγω μέτρο είχε φέρει σε σφοδρή σύγκρουση τον κυβερνητικό συνασπισμό της χώρας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία, πριν δύο περίπου χρόνια, είχε βάλει φρένο μέσω του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στην πρώτη απόπειρα επιβολής του σχετικού τέλους στα «αλλοδαπά» και μόνο οχήματα.

«Τα διόδια έρχονται», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στη Bild o Υπουργός Μεταφορών της χώρας, Alexander Dobrindt, συμπληρώνοντας πως είναι σίγουρος πως πολύ σύντομα θα γεφυρωθεί το χάσμα απόψεων με τους ιθύνοντες της ΕΕ.

Αυτή τη στιγμή, η επιβολή διοδίων στα μη γερμανικά αυτοκίνητα που κινούνται στις Autobahn έχει ανακηρυχτεί σε ζήτημα με υψηλή πολιτική βαρύτητα στη Γερμανία. Και ιδιαίτερα στη Βαυαρία, που αποτελεί, όλως τυχαίως, την πολιτική βάση του Υπουργού Μεταφορών της χώρας. Η επικρατούσα στο γερμανικό νότο άποψη είναι πως οι φορολογούμενοι της χώρας είναι αυτοί που πληρώνουν για τη συντήρηση του οδικού δικτύου της χώρας, τα οποίο, κατά την άποψη τους, κακώς χρησιμοποιούν χωρίς κόστος και οι υπόλοιποι πολίτες της Ευρώπης. Και όχι μόνο.

Βέβαιο θεωρείται πως εφόσον το μέτρο εγκριθεί και οριστικά, θα συμβάλλει τα μάλα στην ενίσχυση της πολιτικής επιρροής του Υπουργού Μεταφορών της χώρας στην ιδιαίτερη εκλογική του βάση._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ