24 Νοε 2017

Αυτό είναι το εσωτερικό της νέας Lamborghini Urus

Στις 4 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη πρεμιέρα της νέας Lamborghini Urus. Έως τότε, όμως, ας περιηγηθούμε στο εσωτερικό της.

Lamborghini Urus

Η νέα Urus είναι ένα μοντέλο-σταθμός στην ιστορία της εταιρείας που ίδρυσε ο Ferruccio Lamborghini το 1963. Και αυτό, γιατί πρόκειται για το πρώτο SUV στην ιστορία της, με δεδομένο ότι η εμβληματική LM002 ήταν μια ειδική κατασκευή που παρήχθη σε μόλις 328 αντίτυπα καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου της. Συνάμα, η νέα Lamborghini Urus είναι το μοντέλο που θα αλλάξει την εμπορική τροχιά της εταιρείας από τη Sant’Agata, καθώς με αυτή οι ετήσιες πωλήσεις της θα διπλασιαστούν. Έτσι, από τις περίπου 3.500 Huracan και Aventador που πωλούνται κάθε χρόνια (στοιχεία 2016), η ιταλική εταιρεία αναμένεται να «εκτοξεύσει» την απήχηση της ανά τον κόσμο στις 7.000 μονάδες, με την Urus να καταλαμβάνει, όπως ελπίζουν οι Ιταλοί αλλά και οι Γερμανοί του Ομίλου VW, τη μερίδα του λέοντος στην προτίμηση των αγοραστών.

Με δεδομένο ότι η επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου είναι προγραμματισμένη για τις 4 Δεκεμβρίου, σήμερα ήρθε η ώρα για την αποκάλυψη των ενδότερων μερών του και συγκεκριμένα της καμπίνας, η οποία εν πολλοίς κουβαλά τη γνώριμο από τις Avantador και Huracan σχεδιαστικό DNA της Lamborghini, χωρίς όμως να απουσιάζουν οι… γερμανικές πινελιές (λέγε με Audi) σε λεπτομέρειες. Όπως στο σχήμα του πηδαλίου και των ενσωματωμένων σε αυτό χειριστηρίων ελέγχου, για παράδειγμα. Από εκεί και πέρα, όπως και εσείς μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που «αλιεύσαμε», το «παρών» δίνουν μεταξύ άλλων ο ψηφιακός κεντρικός πίνακας οργάνων, καθώς και οι γνώριμοι αεροπορικού τύπου διακόπτες, που έχουν ως αιχμή του δόρατος εκείνον για την εκκίνηση του κινητήρα.

Και μιας και το έφερε η κουβέντα, αξίζει να επισημάνουμε πως με βάση τις έως τώρα διαρροές-πληροφορίες την κίνηση στη νέα Urus θα εξασφαλίζει ένας γερμανικής επίσης καταγωγής 4λιτρος V8 κινητήρας των Porsche/Audi, ο οποίος θα είναι ρυθμισμένος ειδικά για την περίσταση ώστε να αποδίδει 650 ίππους και ροπή κοντά στα 800 Nm. Φυσικά, η κίνηση θα μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς με ένα σοφιστικέ σύστημα τετρακίνησης με έξι στο σύνολο προγράμματα: τα Strada (Δρόμος), Sport (Σπορ), Corsa (Πίστα), Sabbia (Άμμος), Terra (Γη) και Neve (Χιόνι)._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Lamborghini Urus
  • Lamborghini Urus
  • Lamborghini Urus
  • Lamborghini Urus