top icon
Κόσμος

Lamborghini Urus SE: Plug-in Hybrid SUV με 800 ίππους

Η Urus SE είναι το πρώτο Plug-in Hybrid, Super SUV, σύμφωνα με τη Lambroghini, που αποδίδει 800 ίππους.

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στην ιστορία της Lamborghini με την παρουσίαση της Urus SE. Του πρώτου Super SUV (όπως αρέσκεται η Lamborghini να αποκαλεί την Urus) με Plug-in Hybrid τεχνολογία. την αποκάλυψη του μοντέλου θα ακολουθήσει η παγκόσμια πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου στις 25 Απριλίου.

Lamborghini Urus SE

Τη βάση για τη δημιουργία της έχει αποτελέσει η Urus S, έχοντας όμως σε αυτή την έκδοση SE, πιο εξελιγμένη αεροδυναμική και απόδοση που φτάνει τους 800 ίππους. Ακολουθεί τις αρχές της Urus S, όσον αφορά την άνεση, τις επιδόσεις, την αποδοτικότητα, τις εκπομπές ρύπων και την οδηγική απόλαυση, ωστόσο, χάρη στις δυο… καρδιές της, με θερμικό και ηλεκτρικό κινητήρα, η ροπή και η ισχύς είναι υψηλότερη από ποτέ, προσφέροντας στην SE μια ξεχωριστή θέση στην κατηγορία, έχοντας παράλληλα 80% μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Lamborghini Urus SE

Το υβριδικό σύνολο αποτελείται από τον γνωστό V8 4λιτρο κινητήρα με δύο turbo, απόδοσης 620 ίππων και 800 Nm ροπής και έναν ηλεκτροκινητήρα που είναι τοποθετημένος μέσα στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων και αποδίδει 141 kW (192 ίππους) και 483 Nm ροπής. Η συνολική απόδοση φτάνει τους 800 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 950 Nm στις 1.750 σ.α.λ., με τη λειτουργία του να διακρίνεται για τη γραμμικότητα της απόδοσης σε όλο το εύρος στροφών.

Lamborghini Urus SE

Μια μπαταρία ιόντων λιθίου 25,9 kWh είναι τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα στο πίσω μέρος και εμπρός από ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό. Η Urus SE έχει τη δυνατότητα να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 60 χιλιόμετρα.

Lamborghini Urus SE

Όσον αφορά τις απόλυτες επιδόσεις, ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα (3,5 δλ. Urus S), ενώ για το 0-200 χλμ./ώρα απαιτεί 11,2 δλ. (12,5 δλ. Urus S), αναπτύσσοντας μέγιστη ταχύτητα 312 χλμ./ώρα (305 χλμ./ώρα Urus S). Αυτά τα νούμερα καθιστούν την Urus SE την πιο ισχυρή και ταχύτερη Urus, αλλά και το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στην κατηγορία του, δικαιολογώντας τον χαρακτηρισμό Super SUV, σύμφωνα με τη Lamborghini.

Lamborghini Urus SE

Αισθητικά, αλλαγές έχουν γίνει στα φώτα που έχουν τώρα μια νέα υπογραφή, που όπως ανακοίνωσε η Lamborghini μοιάζει με ουρά ταύρου. Διακριτικές είναι οι παρεμβάσεις στο εμπρός μέρος, όπως και στο πίσω, με την μεγαλύτερη να αφορά τη βελτιωμένη αεροδυναμική, που είναι σημαντικά καλύτερη στο πίσω μέρος σε σχέση με αυτή της Urus S.

Η Lamborghini Urus SE πατάει σε τροχούς 23 ιντσών έχοντας τώρα περισσότερες από 100 επιλογές χρωμάτων αμαξώματος, αλλά και 47 νέα θέματα για το εσωτερικό. Αν αυτά δεν είναι αρκετά για κάποιους, τότε υπάρχουν πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης του προγράμματος Ad Personam της Lamborghini.

Lamborghini Urus SE

Στο εσωτερικό υπάρχουν δυο μεγάλες οθόνες 12,3 ιντσών και τέσσερα νέα προγράμματα: EV Drive, Hybrid, Performance και Recharge, τα οποία έχουν προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα Strada, Sport, Corsa, Neve, Sabbia και Terra.

Lamborghini Urus SE

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Lamborghini Urus SE
  • Lamborghini Urus SE
  • Lamborghini Urus SE
  • Lamborghini Urus SE
  • Lamborghini Urus SE
  • Lamborghini Urus SE
  • Lamborghini Urus SE
  • Lamborghini Urus SE
  • Lamborghini Urus SE
  • Lamborghini Urus SE
  • Lamborghini Urus SE
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ