top icon
Κόσμος

Lamborghini Huracan STJ: Ο τελευταίος χορός

Μια τελευταία έκδοση περιορισμένης παραγωγής του εμβληματικού V10 supercar παρουσίασε η Lamborghini, που διακρίνεται για το πακέτο επιδόσεων που διαθέτει.

Η Lamborghini Huracan STJ είναι η τελευταία έκδοση του μοντέλου που εφοδιάζεται με τον ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα. Το supercar από τη Sant’Agata Bolognese αποκτά συλλεκτικό χαρακτήρα καθώς θα είναι διαθέσιμο μόνο σε 10 μονάδες.

Δίχως αμφιβολία ο V10 κινητήρας είναι σύμβολο για την Automobili Lamborghini, καθώς διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιτυχία της Huracan που παρουσιάστηκε το 2014 και σημείωσε μια εξαιρετική εμπορική πορεία.

Στο τέλος του έτους θα παρουσιαστεί ο αντικαταστάτης της Huracan, που θα εφοδιάζεται με ένα νέο υβριδικό σύνολο.

Lamborghini

Η Huracan STJ βασίζεται στην έκδοση STO, με τη Lamborghini να έχει ενισχύσει περισσότερο το αγωνιστικό πνεύμα της με ένα πακέτο επιδόσεων. Το STJ σημαίνει Super Trofeo Jota, με τα δύο πρώτα να αφορούν το Πρωτάθλημα της ιταλικής μάρκας και το Jota να αναφέρεται στο J των κανονισμών της FIA που καθορίζουν τις προδιαγραφές των αγωνιστικών αυτοκινήτων, καθώς και στη μακρά παράδοση των μοντέλων της Lamborghini που αναπτύχθηκαν για την πίστα, ξεκινώντας από την Miura SVJ και συνεχίζοντας με την Aventador SVJ.

Το αεροδυναμικό πακέτο είναι αυτό που καθιστά ξεχωριστή τη Huracan STJ. Εξελίχθηκε από τους τεχνικούς της Lamborghini Squadra Corse, με βάση την εμπειρία που αποκτήθηκε από τους αγώνες. Η αεροδυναμική είναι ακόμα πιο εξελιγμένη από αυτή της STO, με την προσθήκη νέων βοηθημάτων και εστιασμένων αλλαγών. Το αποτέλεσμα είναι αύξηση 10% της αεροδυναμικής άντωσης, διατηρώντας παράλληλα την ισορροπία του αυτοκινήτου.

Η απόδοση παραμένει ίδια με αυτήν της STO. Η ισχύς είναι 640 ίπποι, που αποδίδονται στις 8.000 σ.α.λ., ενώ η ροπή αγγίζει τα 565 Nm στις 8.000 σ.α.λ. Για τη μετάδοση που περνάει μόνο στους πίσω τροχούς, φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις.

Lamborghini

Η Lamborghini Huracan STJ πατάει σε τέσσερα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ με αγωνιστική προέλευση, για να προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες που έχει κάθε πίστα. Επιπλέον, φοράει ελαστικά 20 ιντσών, ειδικά εξελιγμένα για το αυτοκίνητο, Bridgestone Potenza Race, που παρέχουν εξαιρετική πρόσφυση. Έτσι, σε σύγκριση με την Huracan STO, η STJ είναι κατά ένα δευτερόλεπτο ταχύτερη στο γύρο πίστας του Nardo.

Στον αισθητικό τομέα, η Huracan STJ διατίθεται σε δύο μοναδικές αποχρώσεις, γκρι (Grigio Telesto) με μαύρο ουρανό (Nero Noctis) και κόκκινες λεπτομέρειες (Rosso Mars) και λευκό (Bianco Isi). Από την άλλη η καμπίνα ξεχωρίζει από τα καθίσματα σε μαύρο αλκαντάρα, με δερμάτινες λεπτομέρειες και κόκκινες ραφές.

Η δεύτερη διαμόρφωση έχει μπλε (Blu Eliadi) αμάξωμα, με οροφή μαύρη (Nero Noctis) και κόκκινες με λευκές λεπτομέρειες. Αμφότερες έχουν μια ειδική πλακέτα με την αρίθμηση του αυτοκινήτου παραγωγής, από το 1 έως το 10.

Lamborghini

Lamborghini Huracan STJ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ