top icon
Επικαιρότητα

BMW και MINI Driving Experience: Με παράδοση 40 ετών

Το 1977, η BMW ήταν ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο που προσέφερε εκπαίδευση και έγινε πρωτοπόρος στον τομέα αυτό.

Για τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες, το BMW και MINI Driving Experience προσφέρει ποικίλες επιλογές εκπαίδευσης που επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν τα οδηγικά προσόντα τους σε ατομική βάση. Οι τελευταίοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα με σημερινά μοντέλα BMW και MINI, ενώ υπάρχουν σεμινάρια και για μοτοσικλετιστές. Επίσης, το BMW Customised Experience συγκεντρώνει σε ένα ειδικά προσαρμοσμένο και εξατομικευμένο σεμινάριο σε πίστες όλα τα διαθέσιμα οχήματα της γκάμας αλλά και όλα τα θέματα εκπαίδευσης των δύο εταιρειών προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια πρωτόγνωρη εμπειρία οδήγησης.

Στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης στις εγκαταστάσεις της BMW και MINI Driving Academy στο Maisach, εκπρόσωποι του Τύπου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοντέλα BMW από διάφορες εποχές, υπό την επίβλεψη επαγγελματιών εκπαιδευτών και να βιώσουν την αίσθηση της αυτοκίνησης του παρελθόντος, του παρόντος αλλά και του μέλλοντος.

«Το BMW και MINI Driving Experience βοηθά τον κόσμο να βιώσει τη γνήσια οδηγική απόλαυση με την εκπαίδευση οδηγών εδώ και 40 χρόνια και δημιουργεί μία άμεση σύνδεση με τον πελάτη», σχολιάζει ο Frank van Meel, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW M GmbH.

Και προσέθεσε:

 «Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μάθεις τη συμπεριφορά ενός οχήματος BMW, BMW M ή MINI από την επαγγελματική εκπαίδευση που προσφέρουν οι έμπειροι εκπαιδευτές του BMW και MINI Driving Experience. Όσοι είχαν την χαρά να δαμάσουν τους ίππους από τα BMW M μοντέλα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών σεμιναρίων (drift ή σε πίστα), ξέρουν επακριβώς για τι πράγμα μιλάω. Το BMW και MINI Driving Experience έχει μακρά ιστορία και είναι παράλληλα άρτια οργανωμένο για να ανταποκριθεί τις προκλήσεις του μέλλοντος. Κορυφαία θέματα όπως ηλεκτροκίνηση, καινοτόμα συστήματα υποστήριξης και φιλοσοφίες αυτόνομης οδήγησης αποτελούν ενότητες της σημερινής εκπαίδευσης. Πιστεύουμε ότι το BMW και MINI Driving Experience θα εξακολουθήσει να είναι η πιο συναισθηματική εμπειρία προϊόντος και μάρκας στο BMW Group και θα παραμείνει παγκόσμιο πρότυπο κέντρο για ενεργές οδηγικές εμπειρίες».

Οι παρευρισκόμενοι πραγματοποίησαν ασκήσεις φρεναρίσματος και ελιγμών με σημερινά και ιστορικά αυτοκίνητα BMW, μέσα από τις οποίες μπόρεσαν να συγκρίνουν την οδήγηση με ή χωρίς συστήματα υποστήριξης, όπως τα ABS και DSC. Στο τιμόνι μιας BMW M550i δοκίμασαν σύγχρονα συστήματα υποστήριξης, όπως τα Lane Keeping Assist με ενεργή προστασία από πλευρική σύγκρουση, Steering και Lane Control Assist, συμπεριλαμβανομένου του Traffic Jam Assist, καθώς και του Intelligent Speed Limit Assist, με πληροφορίες για το όριο ταχύτητας. Όπως ήταν αναμενόμενο, τον πήχη της οδηγικής απόλαυσης ανέβασαν ακόμα ψηλότερα οι BMW M4 GTS και BMW M4 CS.

Ενεργό σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο, το πρότυπο κέντρο BMW και MINI Driving Experience προσφέρει περίπου 50 διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα για μοντέλα BMW και MINI, αλλά και μοτοσικλέτες BMW, υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών εκπαιδευτών. Πάνω από 25.000 άτομα συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά σεμινάρια σε όλη τη Γερμανία το 2016, με περισσότερους από 100.000 συμμετέχοντες σε όλο τον κόσμο. 

Ο ενιαίος, παγκόσμιος στρατηγικός προσανατολισμός του BMW Group εστιάζει στην ένταξη πρόσθετων αγορών στο εν λόγω πρόγραμμα. Η Ολλανδία, οι ΗΠΑ και η Σκανδιναβία ήδη διαθέτουν πιστοποιημένες εγκαταστάσεις, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ένταξη και άλλων περιοχών όπως η Ν. Κορέα και η Ν. Αφρική.

Στο μέλλον, όπως διαβεβαιώνουν οι ιθύνοντες των δύο εταιρειών, το βάρος θα εξακολουθήσει να δίδεται στην τεχνολογία των βοηθητικών συστημάτων οδήγησης, των συστημάτων υποστήριξης και συνδεσιμότητας, με τα E-mobility, τη διαδραστικότητα και την αυτόνομη οδήγηση να παίζουν ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στην εκπαίδευση κάθε μέρα που περνά._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ