top icon
Κόσμος

Γίνε οδηγός θωρακισμένου οχήματος – Η BMW αναλαμβάνει την εκπαίδευση

Η BMW προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για οδηγούς οχημάτων ειδικής προστασίας, με σενάρια ελιγμών αποφυγής συγκρούσεων και εκρήξεων, με αυτοκίνητο μια θωρακισμένη BMW i7 Protection.

Η BMW τρέχει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης οδηγών οχημάτων ειδικής προστασίας. Στην πράξη δεν αφορά νέους οδηγούς, αλλά επαγγελματίες, τους οποίους αναλαμβάνει να βελτιώσει τις δεξιότητές τους, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες των θωρακισμένων οχημάτων.

Η γερμανική εταιρεία μετρά περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες εμπειρίας στην εξέλιξη οχημάτων ειδικής προστασίας που προσφέρουν υψηλά πρότυπα ασφάλειας. Η εκπαίδευση γίνεται σε ένα από τα πιο διάσημα κέντρα δοκιμών στην Ευρώπη.

BMW

Πρόκειται για το κέντρο εκπαίδευσης στο Grob Dolln που βρίσκεται κοντά στο Βερολίνο. Ένα πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο, το οποίο από το 2002 έχει μετατραπεί σε ένα υπερσύγχρονο κέντρο οδήγησης για το συγκεκριμένο σκοπό.

Προσομοίωση αληθινών καταστάσεων

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε δύο στάδια. Οι εκπαιδευόμενοι διδάσκονται τις βασικές αρχές της φυσικής κατά την οδήγηση, νέες τεχνικές, αλλά και κατάστρωση στρατηγικής για την αντιμετώπιση κινδύνων που προκύπτουν.

BMW

Οι εκπαιδευτές έχουν δημιουργήσει σενάρια που προσομοιώνουν την πραγματικότητα και δείχνουν στους οδηγούς πώς να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τέτοιες καταστάσεις.

Η διήμερη βασική εκπαίδευση εστιάζει στις βασικές τεχνικές οδήγησης με οχήματα ειδικής προστασίας. Λόγω της θωράκισής τους και του σχετικού πρόσθετου βάρους, τα οχήματα αυτά έχουν μια συγκεκριμένη οδική συμπεριφορά που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον χειρισμό τους.

BMW

Στην εκπαίδευση περιλαμβάνονται ασκήσεις φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, ελιγμών αποφυγής, όπως και ειδικές καταστάσεις σε σκοτάδι. Επιπλέον, υπάρχουν και πιο ακραία σενάρια, που περιλαμβάνουν εκρήξεις, οι οποίες προκαλούν πανικό στον οδηγό.

Επίσης, οι εκπαιδευόμενοι καλούνται να αντιμετωπίσουν σενάριο επίθεσης, το οποίο θα πρέπει να αποφύγουν με απότομο φρενάρισμα, οδήγηση με όπισθεν και αναστροφή, χωρίς να ελαττώσουν ταχύτητα.

Για προχωρημένους…

Το δεύτερο επίπεδο εκπαίδευσης του προγράμματος της BMW εμβαθύνει στις δεξιότητες που αποκτήθηκαν στη βασική εκπαίδευση. Εδώ οι καταστάσεις είναι ακόμα πιο ακραίες, καθώς ο οδηγός πρέπει να αντιμετωπίσει επίθεση με πυρά, αλλά και επαφή οχημάτων.

BMW

Μέσα από όλες τις δοκιμασίες, που περιλαμβάνουν και αρκετά τεστ σε νυχτερινό περιβάλλον, οι οδηγοί αναπτύσσουν και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, που είναι απαραίτητη σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, προκειμένου να παρέχουν ασφάλεια στους επιβάτες του αυτοκινήτου που οδηγούν.

BMW

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ