top icon
Επικαιρότητα

BMW M550d xDrive: Με τον δυνατότερο ντίζελ κινητήρα παραγωγής

Η γκάμα του γερμανικού μοντέλου διευρύνεται με μια έκδοση ντίζελ που σίγουρα αξίζει την προσοχή σας.

H BMW προσφέρει τώρα τη νέα Σειρά 5, σε 4θυρες και Touring εκδόσεις, σε μια έκδοση που φέρει την υπογραφή της M Performance κινούμενη από τον πιο ισχυρό πετρελαιοκινητήρα παραγωγής. Ο γνωστός 6κύλινδρος straight-six 3λιτρος ντίζελ των Βαυαρών, με την αρωγή τεσσάρων(!) τούρμπο, αποδίδει κάτω από το καπό των νέων M550d xDrive, ούτε λίγο ούτε πολύ, 400 ίππους στις 4.400 σ.α.λ. Και όχι μόνο, μιας και ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η μέγιστη ροπή, η οποία αγγίζει για την περίσταση τα 760 Nm μόλις από τις 2.000 σ.α.λ. έως και τις 3.000 σ.α.λ. Μάλιστα, όπως ανακοινώνει η εταιρεία, στις 1.000 μόλις στροφές, ο οδηγός της νέας M550d xDrive έχει στη διάθεσή του 450 Nm ροπής.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η μέση κατανάλωση που εξασφαλίζει έχει διακύμανση από 5,9 λιτ./100 χλμ (6,2 λιτ./100 χλμ. στην Touring), ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ανάλογα με την έκδοση πάντα, κυμαίνονται από 154 έως 163 gr/χλμ. Σε ότι αφορά στις επιδόσεις που εξασφαλίζει, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, ενώ το «0-100» έρχεται σε μόλις 4,4 (Sedan) και 4,6 δλ. (Touring).

Από τεχνολογική σκοπιά, το διαμάντι των Γερμανών διαθέτει δύο τούρμπο χαμηλής πίεσης που αντικαθιστούν το τρίτο του απερχόμενου κινητήρα και δύο υψηλής πίεσης με κόμπακτ διαστάσεις και μεταβλητή γεωμετρία. Οι πρώτοι καθώς και ο ένας από τους άλλους δύο βρίσκονται σε διαρκή «εμπλοκή» κατά τη διάρκεια λειτουργίας του 6κύλινδρου, με τον τέταρτο να μπαίνει στο παιχνίδι από τις 2.500 σ.α.λ. Από εκεί και πέρα, το «παρών» δίνει και ένα εξελιγμένο σύστημα common rail με τους πιεζοηλεκτρικούς εγχυτήρες να λειτουργούν με πίεση 2.500 bar.

Το όλο «πακέτο» συνδυάζεται με το γνωστό 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic των Γερμανών καθώς και με την επίσης γνώριμη τετρακίνηση xDrive, η οποία προσδίδει σπορ χαρακτηριστικά χάρη στον πισωκίνητο… προσανατολισμό της. Η ανάρτηση σε σχέση με τις απλές «5άρες» έχει δεχτεί τη φροντίδα της M Performance, όντας χαμηλότερη κατά 10 χλστ. συνδυαζόμενη με τροχούς 19 ιντσών και ελαστικά διαστάσεων 245/40 και 275/35 εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Φυσικά, προαιρετικά διατίθεται τροχοί με διάμετρο 20 ίντσες._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ