top icon
Επικαιρότητα

Η ασυμβίβαστη Lotus Exige Cup 380

Για όσους θεωρούν την Porsche 911 GT RS περισσότερο πολιτισμένη απ’ ότι θα έπρεπε.

Οι Βρετανοί είναι ξεκάθαροι: πρόκειται για την ταχύτερη εκδοχή της οικογένειας Exige και συνάμα για ένα street-legal τετράτροχο που προσομοιώνει όσο λίγα, σε δυνατότητες και επιδόσεις, τις καθαρόαιμες αγωνιστικές κατασκευές του είδους. Επί της ουσίας, πρόκειται για την πιο σκληροπυρηνική και… ασυμβίβαστη εκδοχή της Sport 380, η οποία φέρει αλλαγές στη μορφή των εξωτερικών επιφανειών, όχι μόνο για αισθητικούς λόγους, αλλά και για πρακτικούς, με την κάθετα παραγόμενη δύναμη στην τελική ταχύτητα κίνησης των 282 χλμ./ώρα να είναι αυξημένη για την περίσταση στα 200 πλέον κιλά, τιμή αυξημένη κατά 43% σε σχέση με την «απλή» Sport 380. Χάρη στην εκτεταμένη χρήση carbon, το βάρος του αυτοκινήτου περιορίζεται στα μόλις 1.057 κιλά, τιμή που διασφαλίζει πως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα θα έρθουν σε μόλις 3,6 δλ.

Το αλουμινένιο πλαίσιο της Exige Cup 380 έχει ενισχυθεί με την προσθήκη ενός ατσάλινου roll-bar, ενώ οι αναρτήσεις έχουν δεχθεί την φροντίδα των Nitron (αμορτισέρ) και Eibach (ελατήρια). Η τελευταία έχει βάλει τις πινελιές της και στις ρυθμιζόμενες εμπρός και πίσω αντιστρεπτικές ράβδους. Προαιρετικά, η Exige Cup 380 μπορεί να εφοδιαστεί με μια ακόμα πιο σπορτίφ σε χροιά και προδιαγραφές εξάτμιση, η οποία εξοικονομεί, χάρη στην εκτεταμένη χρήση τιτανίου, 10 επιπλέον κιλά.

Την κίνηση στη νέα Lotus Exige Cup 380 εξακολουθεί να παρέχει ο γνωστός supercharged V6 κινητήρας των 3,5 λίτρων της Toyota, ο οποίος, όπως και στην έκδοση Sport, αποδίδει 380 ίππους στις 6.700 σ.α.λ. σε συνδυασμό με 410 Nm ροπής.

Όπως ανακοινώθηκε, η βρετανική εταιρεία αναμένεται να κατασκευάσει μόλις 60 αντίτυπα τα οποία «εκκινούν» στην αγορά της Γερμανίας από τα 109.900 ευρώ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ