top icon
Επικαιρότητα

Η Citroen θα «εφεύρει» εκ νέου τα σεντάν αυτοκίνητα με το νέο C5

Υιοθετώντας τη σχεδιαστική λογική που είδαμε στο Cactus, η Citroen σχεδιάζει να επανέλθει στην κατηγορία των 4θυρων οικογενειακών μ΄ ένα εντελώς νέο concept αυτοκινήτου.

Κάθε άλλο παρά μυστικό είναι πως τα 4θυρα οικογενειακά μοντέλα, και δη εκείνα της μεσαίας κλάσης, δεν διάγουν αυτή τη στιγμή και την καλύτερη περίοδό τους στην αγορά, καθώς οι πωλήσεις τους ακολουθούν διαρκώς την κατιούσα προς όφελος, φυσικά, των SUV. Μολαταύτα, το γκρουπ PSA δείχνει πρόθυμη να επιμείνει στην κατηγορία παρουσιάζοντας για λογαριασμό της Peugeot σε λίγες μέρες από σήμερα το νέο 508 και κάποια στιγμή μέσα στο 2019 το νέο Citroen C5.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Citroen, Linda Jackson, το νέο C5 δεν πρόκειται να είναι ένα συμβατικό σεντάν υιοθετώντας στοιχεία από το Cactus και πιθανότατα γνωρίσματα από τα μοντέλα της ομόσταβλης DS. Όπως άφησε να εννοηθεί η επικεφαλής της εταιρείας, ένα σημαντικό τμήμα της έμπνευσης θα προέλθει από το πρωτότυπο Cxeperience, το οποίο παρουσιάστηκε στην Έκθεση του Παρισιού το 2016.

Από εκεί και πέρα, το νέο Citroen C5 θα εφοδιάζεται με την ανάρτηση «Progressive Hydraulic Cushions» ή, αλλιώς, την ανάρτηση «μαγικό χαλί», όπως αρέσκονται οι ίδιοι οι δημιουργοί της να την αποκαλούν. Επί της ουσίας, η εν λόγω διάταξη, η οποία παρουσιάστηκε σ’ ένα πειραματικό C4 Cactus πριν έναν περίπου χρόνο αποτελώντας ουσιαστικά τη σύγχρονη εκδοχή της υδροπνευματικής ανάρτησης της Citroen, διαθέτει τα γνώριμα ελατήρια και αμορτισέρ με τη διαφορά ότι τα κλασσικά bump stops, τα οποία συναντάμε στις συμβατικές αναρτήσεις, έχουν δώσει τη θέση τους σε δευτερεύοντα αμορτισέρ. Ή σε «υδραυλικά μαξιλάρια», αν προτιμάτε. 

Όπως ξεκαθάρισε η Linda Jackson, η ανάρτηση αυτή θα τοποθετείται αποκλειστικά στα μοντέλα της Citroen και όχι στα ομόσταβλα των Peugeot και DS. Πολλώ δε μάλλον, σε εκείνα των Opel, που πλέον έχουν περάσει υπό τη σκέπη του γκρουπ PSA._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ