top icon
Επικαιρότητα

Η χρηματιστηριακή αξία της Tesla ξεπέρασε και εκείνη της BMW

Το ράλλυ στην τιμή της μετοχής της αμερικάνικης εταιρείας συνεχίζεται.

Η είδηση στα τέλη του περασμένου Μαρτίου ότι η χρηματιστηριακή αξία της «μικρής» σε πωλήσεις Tesla υπερέβη εκείνη της «μεγάλης» Ford, ίσως και να σόκαρε την παγκόσμια αυτοκινητική σκηνή. Δύο εβδομάδες αργότερα, όμως, η επιβεβαίωση της καλπάζουσας πορείας της μετοχής της Tesla ήρθε να επιβεβαιωθεί με τον πλέον πειστικό τρόπο και από την… προσπέραση της GM, με την αξία της «ηλεκτρικής» εταιρείας στα μέσα Απριλίου να εκτινάσσεται σε λιγότερο από 15 μέρες από τα 45,47 δις δολάρια στα 51,4 δις δολάρια.

Σήμερα, η φίρμα που με τόση μαεστρία διευθύνει εδώ και χρόνια o 45χρονος Elon Musk σπάει ένα ακόμα «φράγμα» ξεπερνώντας σε αποτίμηση ακόμα και εκείνη της BMW. Από χθες ήδη και με την τιμή της μετοχής της μάρκας να υπερβαίνει τα 360 δολάρια(!), η κεφαλαιοποίηση της Tesla στις αγορές ξεπέρασε, έστω και οριακά, τα 61,3 δις δολάρια αφήνοντας τους Βαυαρούς της BMW οριακά πάνω από τα 60,5 δις δολάρια.

Θυμίζουμε πως η Tesla πούλησε μέσα στο 2016 περί τα 80.000 μόλις αυτοκίνητα παγκοσμίως και η BMW πάνω από 2,4 εκ. Τα κέρδη των Βαυαρών, που πλέον «κοστίζουν» λιγότερο από τους αμερικανούς συναδέλφους τους, έφτασαν τη χρονιά που μας πέρασε στα 7,7 δις δολάρια και οι ζημίες της Tesla στα 750 εκ. δολάρια. Τα περιουσιακά δε στοιχεία της BMW –εγκαταστάσεις, μονάδες παραγωγής, εξοπλισμός κοκ- αποτιμώνται σήμερα στα 59 δις δολάρια και ο τζίρος της στα 104 δις, ενώ εκείνα της Tesla σε μόλις 6 και 7 δις δλάρια αντίστοιχα.

Ως εκ τούτου, το μόνο βέβαιο είναι πως το νέο αυτό χρηματιστηριακό επίτευγμα της Tesla πρόκειται να αναζωπυρώσει τις συζητήσεις σχετικά με το κατά πόσο η υψηλή αυτή αποτίμηση ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία μιας εταιρείας που και φέτος αναμένεται να εμφανίσει παθητικό, και μάλιστα αυξημένο σε σχέση με πέρσι, στον ετήσιο ισολογισμό της._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ