top icon
Κόσμος

Η Tesla δείχνει ενδιαφέρον για τα ταξί

Ο Elon Musk σχεδιάζει να κυκλοφορήσει robotaxi στην Κίνα και στους δρόμους της Σαγκάης, χωρίς ωστόσο να έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ο Elon Musk είναι μεγάλος υποστηρικτής της αυτόνομης οδήγησης και παράλληλα δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για τα robotaxi. Κατά την επίσκεψή του στην Κίνα είχε την ευκαιρία να θέσει το θέμα σε νέα βάση, καθώς σχεδιάζει να ξεκινήσει εκεί τις δοκιμές αυτοκινήτων χωρίς οδηγό.

Μάλιστα, οι άνθρωποι της κυβέρνησης δείχνουν να είναι θερμοί σχετικά με το θέμα, θέλοντας να το προχωρήσουν. Εξάλλου, ήδη πραγματοποιούνται κάποιες δοκιμές αυτοκινούμενων ταξί, ενώ, εφόσον δοθεί το πράσινο φως και στην Tesla, αυτή θα συμβάλει με τη σειρά της στην περαιτέρω πρόοδο, πάνω σε αυτόν τον τομέα. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει δοθεί η άδεια για πλήρως αυτόνομη οδήγηση στα αυτοκίνητα.

Η πρόταση του Elon Musk σχετικά με τα robotaxi και τις δοκιμές που θέλει να πραγματοποιήσει, αφορά την πόλη της Σαγκάης. Αυτή αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του project.

Εκεί εξάλλου βρίσκεται και το Gigafactory της Tesla, στο οποίο μάλιστα αναμένεται να κατασκευάζεται και τα μελλοντικά robotaxi. Με δεδομένο ότι η παρουσίαση του robotaxi έχει προγραμματιστεί για τις 8 Αυγούστου του 2024, θεωρητικά, οι δοκιμές του θα μπορούσαν να ξεκινήσουν λίγο αργότερα, μέσα στο 2025.

Tesla

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ