top icon
Επικαιρότητα

ΗΠΑ: H Mercedes «παγώνει» τα ντίζελ μοντέλα της

Η γερμανική εταιρεία βάζει η ίδια φρένο στη διαδικασία πιστοποίησης των πετρελαιοκίνητων μοντέλων της στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Όπως επισημαίνεται σε γραπτή της δήλωση, η Mercedes σταματά και επισήμως να αναζητά από τις αμερικανικές αρχές την πολυπόθητη πιστοποίηση ούτως ώστε να επιτραπεί η πώληση των πετρελαιοκίνητων μοντέλων της για το 2017 στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου. Χαρακτηριστικά, εκπρόσωπος της εταιρείας, δήλωσε:

«Λόγω της δυσκολίας που αντιμετωπίζουμε να πιστοποιήσουμε τους πετρελαιοκινητήρες μας στις ΗΠΑ αποφασίσαμε να ματαιώσουμε τη διαδικασία για τα μοντέλα που για τη χρονιά αυτή βρίσκονται σε αναμονή προκειμένου να εισέλθουν στην αγορά».

Ωστόσο, η Mercedes δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επανέλθει… δριμύτερη ούτως ώστε τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα της να είναι διαθέσιμα στην αγορά των ΗΠΑ στο απώτερο μέλλον.

Ως εκ τούτου, το μοναδικό ντίζελ μοντέλο που αυτή τη στιγμή πωλείται στις ΗΠΑ είναι το επαγγελματικό Sprinter.

Σύμφωνα με αναλυτές της εγχώριας αγοράς αυτοκινήτου, η κίνηση των Γερμανών να βάλουν φρένο στις προσπάθειές απόκτησης των απαραίτητων πιστοποιήσεων δεν αποτελεί παρά μια στρατηγική απόφαση με δεδομένο ότι αυτή την περίοδο η Mercedes βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο των αρμόδιων αρχών της χώρας (της EPA δηλαδή) προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα της εκπέμπουν τα επιτρεπόμενα επίπεδα ρύπων._Χ.Α.    

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ