top icon
Επικαιρότητα

Μήνυση Tesla κατά Fisker

Στα δικαστήρια αναμένεται να επιλύσουν τις διαφορές τους η Tesla και o Χένρικ Φίσκερ.

Στα δικαστήρια αναμένεται να επιλύσουν τις διαφορές τους η Tesla και o Χένρικ Φίσκερ. Η αμερικάνικη εταιρία αποφάσισε να μηνύσει τον ιδρυτή της Fisker Automotive, υποστηρίζοντας ότι εκείνος υπέκλεψε πληροφορίες της Tesla με σκοπό να τις χρησιμοποιήσει για την κατασκευή του νέου ηλεκτροκίνητου μοντέλου του, Karma.

Όλα ξεκίνησαν το 2007, όταν ο Φίσκερ προσελήφθη από την Tesla, έναντι του ποσού των 800.000 δολαρίων, προκειμένου να σχεδιάσει ένα νέο υβριδικό σεντάν, το WhiteStar. Από εκείνη τη στιγμή είχε παραχωρηθεί στο Φίσκερ πλήρης πρόσβαση στα αρχεία της Tesla, αναφορικά με τεχνολογικά συστήματα αλλά και με επιχειρηματικά σχέδια.

Στην περασμένη έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ λοιπόν, η Fisker Automotive, η οποία αποτελεί προϊόν μιας νέας συνεργασίας του Φίσκερ με την Quantum Technologies, παρουσίασε το υβριδικό μοντέλο Karma. Η Tesla υποστηρίζει ότι ο αντίδικός της την τροφοδοτούσε με υποδεέστερα σχέδια, καθυστερώντας την κατασκευή του υβριδικού σεντάν κατά έξι μήνες, ενώ παράλληλα κρατούσε τα καλύτερα σχέδια για την εταιρία του και για το Karma.

Μέχρι στιγμής, ο Φίσκερ δεν έχει προβεί σε δηλώσεις για το θέμα. Το αν πάντως πρόκειται πράγματι για περίπτωση υποκλοπής στοιχείων και εσκεμμένης καθυστέρησης στο σχεδιασμό του WhiteStar, ή αν απλά η Tesla επιχειρεί να πλήξει το ανταγωνιστικό Karma, είναι κάτι που θα αποφασιστεί εντός της δικαστικής αίθουσας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ