top icon
Επικαιρότητα

Παραδόθηκε ο οδικός άξονας Καλλονή – Σίγρι στη Λέσβο

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης του οδικού άξονα Καλλονή – Σίγρι στη Λέσβο, στον ισόπεδο κόμβο Δαφίων, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης του οδικού άξονα Καλλονή – Σίγρι στη Λέσβο, στον ισόπεδο κόμβο Δαφίων, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, Κωνσταντίνου Μαγουλά.

Ο κ. Σταϊκούρας, κατά την τοποθέτησή του, επεσήμανε: «Παραδίδουμε τον νέο οδικό άξονα που συνδέει την Καλλονή με το Σίγρι, μήκους 46,7 χλμ. Το έργο περιλαμβάνει τη βελτίωση της υφιστάμενης οδού με αναβάθμιση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της, σε μήκος 21 χλμ, καθώς και την κατασκευή νέων τμημάτων, μήκους 25,7 χλμ. Με την ολοκλήρωση του οδικού άξονα επιτυγχάνεται αύξηση προσπελασιμότητας, καθώς μειώνεται το μήκος της συνολικής διαδρομής κατά περίπου 4 χλμ και ο συνολικός χρόνος διαδρομής για τα συμβατικά οχήματα σε περίπου 40 λεπτά, έναντι του υπερδιπλάσιου χρόνου που απαιτούνταν, με άμεση συμβολή στην περιφερειακή ανάπτυξη και την αύξηση του οικονομικού δυναμικού της περιοχής».

οδικός άξονας

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έκανε ειδική μνεία στην αποκάλυψη μεγάλου αριθμού απολιθωμάτων κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής του οδικού άξονα, τονίζοντας ότι: «Ο τεράστιος αριθμός και το μέγεθος των περισσοτέρων ευρημάτων εντυπωσίασαν ακόμα και τους ερευνητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στην έρευνα της περιοχής, ενώ έχουν προκαλέσει και το διεθνές δημοσιογραφικό ενδιαφέρον».
Κατά μήκος του νέου οδικού άξονα, κατασκευάστηκαν 8 ισόπεδοι κόμβοι, 1 γέφυρα στην Άντισσα και 5 ισόπεδες διασταυρώσεις, ενώ υλοποιήθηκαν έργα αποχέτευσης και αποστράγγισης της οδού, σήμανσης και ασφάλισης, οδοφωτισμού και πρασίνου. Σημειώνεται ότι η κατασκευή του έργου πραγματοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση, μέσα από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος ανάπτυξη, ΕΣΠΑ 2014 – 2020».

Ο κ. Σταϊκούρας, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως ολοκληρώνεται η μελέτη της Νότιας Παράκαμψης Μυτιλήνης. Αφορά την ολοκλήρωση απαραίτητων μελετών του οδικού άξονα, μήκους 6,5 χλμ., με σκοπό να εκτρέψει από το κέντρο της πόλης τη διερχόμενη κυκλοφορία προς τις αυξημένες –τουριστικά– περιοχές του νησιού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ