top icon
Επικαιρότητα

Νέο ρεκόρ κατανάλωσης από τη Honda

Με καταγεγραμμένη μέση κατανάλωση 2,82 λίτ./100 χλμ., η ιαπωνική εταιρεία κατακτά επάξια μια θέση στη λίστα των Guinness World Records.

Οι Fergal McGrath και Julian Warren, μέλη του τμήματος R&D της Honda, κατάφεραν να διανύσουν πίσω από το τιμόνι ενός Civic Tourer 1.6 i-DTEC μια απόσταση συνολικού μήκους 13.498 χλμ. σημειώνοντας μέση κατανάλωση της τάξης των μόλις 2,82 λιτ./100 χλμ. Το πλήρωμα ξεκίνησε το δύσκολο εγχείρημα του την 1η Ιουνίου από την πόλη Aalst του Βελγίου ακολουθώντας μια κυκλική διαδρομή με φορά αντίθετη από αυτή των δεικτών του ρολογιού που «περνούσε» μέσα από 24 διαφορετικές χώρες της ευρωπαϊκής χερσονήσου. Τελικά, ύστερα από 24 μέρες και οδήγηση 1.500 χλμ. με κάθε γέμισμα του ρεζερβουάρ καυσίμου, οι Fergal McGrath και Julian Warren κατάφεραν να διανύσουν περί τα 600 χλμ ημερησίως ξοδεύοντας συνολικά σε καύσιμα το ποσό των 645 ευρώ.

Χωρίς να αποκαλύπτουν πλήρως τα μυστικά που τους οδήγησαν στην επιτυχία αυτή, οι συμμετέχοντες δήλωσαν χαρακτηριστικά: «Υιοθετήσαμε πολύ λογικές μεθόδους πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένου και του προσεκτικού σχεδιασμού της διαδρομής. Οδηγήσαμε ομαλά και σταθερά, χωρίς απότομες επιταχύνσεις ή επιβραδύνσεις, προβλέποντας ουσιαστικά τις συνθήκες του δρόμου εμπρός μας. Συγχρόνως, χωρίς να μεταφέρουμε μέσα στο αυτοκίνητο περιττό βάρος, καταφέραμε να εξασφαλίσαμε από την αρχή την απρόσκοπτη λειτουργία του αυτοκινήτου»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ