top icon
Επικαιρότητα

Ο κινητήρας έβαλε φωτιά στο Audi RS8

Το Audi R8, που την περασμένη άνοιξη καταστράφηκε από φωτιά στο Νίρμπουργκρινγκ, αποδείχθηκε ότι ήταν ένα RS8, το οποίο πραγματοποιούσε δοκιμές. Την αποκάλυψη έκανε ο διευθυντής της Quattro GmbH, Βέρνερ Φροβάιν, δηλώνοντας σε δημοσιογράφους ότι αιτία της ανάφλεξης δεν ήταν διαρροή καυσίμου ή λαδιού, αλλά η θερμοκρασία που ανέβασε ο twin-turbo V10 κινητήρας των 580 ίππων, με τον οποίο εφοδιάζεται το RS6 Avant.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ακόμη δύο RS8 πήραν φωτιά, κατά τη διάρκεια δοκιμών. Σύμφωνα με τον Φροβάιν, το RS8 δεν θα περάσει στην παραγωγή έχοντας το συγκεκριμένο κινητήρα, αλλά με έναν ατμοσφαιρικό V10 που θα αποδίδει περίπου 500 ίππους. Με αυτό τον τρόπο, ουσιαστικά, φωτογραφίζεται ο δεκακύλινδρος κινητήρας της Lamborghini Gallardo, καθώς για να προχωρήσει η Audi στην κατασκευή ενός νέου συνόλου, για τόσο περιορισμένη χρήση, είναι σχεδόν απίθανο, με βάση το κόστος εξέλιξης.

Επιπροσθέτως, έγινε γνωστό ότι η Audi εξελίσσει και μία νέα έκδοση του ΤΤ, το TT RS, που θα διατίθεται με έναν νέο πεντακύλινδρο κινητήρα 2,3 λίτρων, η απόδοση του οποίου θα φθάνει τους 310 ίππους.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ