top icon
Κόσμος

Το Tesla Model Y ξανά πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη

Το Tesla Model Y κόβει ξανά πρώτο το νήμα των πωλήσεων, όντας το δημοφιλέστερο μοντέλο στο πρώτο τρίμηνο του 2024 στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς.

Το 2023 το Tesla Model Y ήταν το best seller μοντέλο όχι μόνο στην Ευρώπη (διαβάστε περισσότερα εδώ) αλλά και παγκοσμίως (δείτε περισσότερα εδώ). Και όπως όλα δείχνουν, με καταμετρημένο το 96% των πωλήσεων στη γηραιά ήπειρο για τα πρώτο τρίμηνο του 2024, η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Το αμιγώς ηλεκτρικό μεσαίο SUV της Tesla… σέρνει το χορό μπροστά από το VW Golf, με 26.122 ταξινομήσεις έναντι 25.423 για το γερμανικό χάτσπακ, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Dataforce που αντιπροσωπεύουν το 96% των πωλήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις χώρες της EFTA και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις του Golf αυξήθηκαν κατά 45% στο πρώτο τρίμηνο, παρά το γεγονός ότι η VW παρουσίασε πρόσφατα (βλ. Ιανουάριο) την ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου (διαβάστε περισσότερα εδώ) που θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του προτού μεταβεί σε ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης για την επόμενη γενιά.

VW Golf

Η τρίτη θέση φαίνεται να ανήκει στο Dacia Sandero. Και λέμε «φαίνεται» καθώς 25.059 ταξινομήσεις του υπολείπονται κατά λιγότερο από 400 αυτοκίνητα σε σχέση με εκείνες του δεύτερου VW Golf. Εδώ, αξίζει να σημειωθεί ότι το Sandero ήταν το Νο 1 σε πωλήσεις μοντέλο στην Ευρώπη τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Dacia Sandero Stepway

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει το Nissan Qashqai, με πωλήσεις 23.679 (σ.σ.: ένα ακόμα μοντέλο που πρόσφατα γύρισε μία ακόμα σελίδα στην ιστορία του) και το Peugeot 208, με πωλήσεις 22.671 οχημάτων.

Peugeot e-208

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ