top icon
Κόσμος

To Tesla Model Y είναι το best-seller στην Ευρώπη το 2023

Το Tesla Model Y είναι το μοντέλο που κερδίζει τον τίτλο του best-seller της Ευρώπης για το 2023. Όχι μόνο στα ηλεκτρικά, αλλά και συνολικά σε όλες τις κατηγορίες.

Το Model Y, το μεσαίο SUV της Tesla, έχει ένα μάλλον ανυπέρβλητο προβάδισμα έναντι του πλησιέστερου αντιπάλου του -του μικρού χάτσμπακ Dacia Sandero- στην κούρσα της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου για το σύνολο της χρονιάς που πέρασε με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία της εταιρείας Dataforce, η οποία επεξεργάζεται τα σχετικά στοιχεία πωλήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, το Model Y είναι μπροστά από το Sandero, με 254.822 πωλήσεις, έναντι 235.893 για το μικρό μοντέλο της Dacia, σύμφωνα με στοιχεία που αντιπροσωπεύουν το 97% των πωλήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις χώρες ΕΜΕΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Tesla Model Y

Tesla Model Y

Κατακτώντας τον τίτλο του best-seller μοντέλου της Ευρώπης, το Tesla Model Y θα καταρρίψει πολλά ρεκόρ. Συγκεκριμένα, θα γίνει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ολοκληρώνει τη χρονιά στη θέση 1 και συγχρόνως το πρώτο όχημα της μεσαίας κατηγορίας που κατακτά τον… θρόνο στην Ευρώπη. Επίσης, και το πρώτο premium μοντέλο, αλλά και το πρώτο μη ευρωπαϊκό αυτοκίνητο στη σύγχρονη εποχή που τερματίζει τη χρονιά ως Νο 1.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Model Y ήταν το κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο στην Ευρώπη σε 7 από τους 12 μήνες του 2023.

Διαβάστε επίσης: Η Tesla μειώνει τις τιμές του Model Y στην Ελλάδα

Tesla Model Y

Το Dacia Sandero ήταν πρώτο σε 4 από τους 12 μήνες, ενώ το τρίτο δημοφιλέστερο μοντέλο της Ευρώπης, τo VW T-Roc, ήταν πρώτο σε έναν μήνα.

Tο Renault Clio και το Peugeot 208 (σημ.: το best-seller του 2022), φαίνεται να έχουν κλειδώσει τις θέσεις 4 και 5.

Στην θέση 6 ολοκλήρωσε τη χρονιά το Opel Corsa, ενώ το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις μοντέλο του 2021, το VW Golf, τερματίζει το 2023 στην θέση 7.

Την 10άδα συμπληρώνουν κατά σειρά τα Toyota Yaris Cross, VW Tiguan και Skoda Octavia.

Dacia Sandero - Tesla Model Y

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ