top icon
Κόσμος

H Tesla μειώνει τις τιμές του Model Y

H Tesla συνεχίζει την επιθετική πολιτική τιμών μειώνοντας τώρα το κόστος αγοράς του Model Y, του διαφαινόμενου best-seller μοντέλου στην Ευρώπη και παγκοσμίως.

Η Tesla ανακοίνωσε σήμερα τη μείωση των τιμών διάθεσης του Model Y, συνεχίζοντας την επιθετική πολιτική που εγκαινίασε η αμερικανική εταιρεία του Elon Musk με το Model 3.

Έτσι, στην ελληνική αγορά το διαφαινόμενο best-seller της ευρωπαϊκής αγοράς (και όπως όλα δείχνουν και σε παγκόσμιο επίπεδο) κοστίζει τώρα με τα οφέλη του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ, 34.990 ευρώ (42.990 ευρώ χωρίς την κρατική επιδότηση).

Tesla Model Y

Αυτή η τιμή αφορά στη βασική έκδοση του μοντέλου με τον έναν ηλεκτροκινητήρα που μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς του αμερικανικού SUV.

Οι τετρακίνητες εκδόσεις με τους δύο ηλεκτροκινητήρες και τις διακριτικές ονομασίες Long Range και Performance τιμολογούνται αντίστοιχα στα 41.990 και 47.900 ευρώ (49.990 και 55.990 ευρώ χωρίς την κρατική επιδότηση).

Tesla Model Y

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Tesla Model Y αναδείχθηκε το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις συνολικά στη Δανία, τη Φινλανδία, την Ισλανδία, τις Κάτω Χώρες, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Ελβετία. Διεκδίκησε δε τον τίτλο του EV με τις περισσότερες πωλήσεις σε αρκετές χώρες, όπως η Αυστρία, η Κροατία, η Δανία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ισλανδία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, οι Κάτω Χώρες, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Σλοβενία, η Ισπανία, η Σουηδία και η Ελβετία.

Ειδικότερα, το Model Y κατέρριψε το ρεκόρ του 1986 για το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις μέσα σε ένα έτος στη Δανία και η Tesla έσπασε επίσης το 33 ετών ρεκόρ της μάρκας με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ισλανδία.

Tesla Model Y

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ