top icon
Επικαιρότητα

Ο παγκόσμιος στόλος ηλεκτρικών αυτοκινήτων ξεπέρασε τα 2.000.000

«Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε την Γην».

Η παραπάνω ρήση -αν μη τι άλλο- εκφράζει ιδανικά την κατάσταση που επικρατεί σήμερα ανά την υφήλιο στον «κόσμο» των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μιας και ο αριθμός τους διαρκώς πολλαπλασιάζεται. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της International Energy Agency (IEA), τη χρονιά που μας πέρασε, ο στόλος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 2.000.000 μονάδες σπάζοντας ένα ακόμα ρεκόρ.

«Μέχρι το 2015 οι ΗΠΑ ήταν ο πρωταγωνιστής σε παγκόσμιο επίπεδο στον κλάδο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το 2016, όμως, η Κίνα ήταν αυτή που κατέκτησε την κορυφή διατηρώντας τον μεγαλύτερο αριθμό οχημάτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων που κινούνται από ηλεκτροκινητήρα. Σε απόλυτα νούμερα, η Κίνα κατέχει σήμερα το 1/3 του συνολικού αριθμού των εν λόγω οχημάτων. Την ίδια στιγμή, στην Κίνα κυκλοφορούν σήμερα πάνω από 200 εκ. ηλεκτρικά δίτροχα, σχεδόν 4 εκ. ηλεκτρικά οχήματα που κινούνται με πολύ χαμηλή μέγιστη ταχύτητα (Low Speed EVs), αλλά και 300.000 ηλεκτρικά λεωφορεία», αναφέρει χαρακτηριστικά στη σχετική της Έκθεση η IEA.

Σε απόλυτα νούμερα, το 2016 ταξινομήθηκαν ανά την υφήλιο πάνω από 750.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Από αυτά, στην Κίνα την… εμφάνισή τους έκαναν κοντά στα 346.000 EV's, στις ΗΠΑ 160.000, ενώ στην Ευρώπη οι πωλήσεις τους έφτασαν τις 215.000 μονάδες. Συνολικά, το 2016 το 95% των νέων ηλεκτρικών οχημάτων πουλήθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της IEA, σε 10 μόλις χώρες ανά τον κόσμο: στην Κίνα, στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία, στον Καναδά, στη Νορβηγία, στο Ην. Βασίλειο, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ολλανδία και στη Σουηδία._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ