top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για την Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo

Μόνο έκπληξη δεν προκαλεί η εγκατάσταση του υβριδικού συστήματος κίνησης της Panamera Turbo S E-Hybrid κάτω από το «σώμα» της έκδοσης Sport Turismo.

Όπως και στην απλή Panamera, έτσι και η έκδοση Sport Turismo αποκτά το Plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης της γερμανικής εταιρείας, το οποίο αποτελείται από τον γνωστό 4λιτρο V8 βενζινοκινητήρα της μάρκας και έναν ηλεκτροκινητήρα που συνδυαστικά αποδίδουν 680 ίππους και 850 Nm ροπής ήδη από τις 1.400 σ.α.λ., τιμές που είναι ικανές να εξασφαλίσουν επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 και 200 χλμ./ώρα σε χρόνο 3,4 και 11,9 δλ. αντίστοιχα και τελική ταχύτητα της τάξης των 310 χλμ./ώρα. Και για να έχει κανείς ένα απτό μέτρο σύγκρισης αναφορικά με την ταχύτητα της νέας Porsche Panamera Turbo S EHybrid Sport Turismo αξίζει να επισημάνουμε πως η νέα 911 GT3 RS χρειάζεται για το «0-200» χρόνο μικρότερο κατά μόλις 1 δλ.

Σύμφωνα με την Porsche, ο θερμικός κινητήρας εξακολουθεί να αποδίδει 550 ίππους και ο ηλεκτρικός 136 ίππους. Η αυτονομία κίνησης της Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo αποκλειστικά με τη χρήση του τελευταίου ανέρχεται στα 49 χλμ., αρκεί η μέγιστη ταχύτητα κίνησης να μην υπερβαίνει τα 140 χλμ./ώρα. Σε ότι αφορά στη φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου των 14,1 kWh που συνοδεύει τον ηλεκτροκινητήρα, η Porsche ανακοινώνει πως ο χρόνος κυμαίνεται, ανάλογα με το δίκτυο, από 2 έως 6 ώρες.

Σε σχέση με τις βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις της Sport Turismo, η νέα Turbo S E-Hybrid έχει μικρότερο πορτ μπαγκάζ κατά 95 λίτρα, μιας και η εγκατάσταση των μπαταριών «έκλειψε» πολύτιμο χώρο. Ωστόσο, τα 425 λίτρα του εξακολουθούν να καλύπτουν με επάρκεια τις μεταφορικές απαιτήσεις των τεσσάρων επιβατών του αυτοκινήτου. Άξιο αναφοράς είναι επίσης πως η κορυφαία έκδοση της Sport Turismo θα διατίθεται με τροχούς 21 ιντσών, ενώ στάνταρ είναι τόσο τα κεραμικά φρένα και το Porsche Dynamic Chasis Control, όσο και το μπλοκέ πίσω διαφορικό και η ενεργή ανάρτηση PASM._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ