top icon
Κόσμος

Η Porsche ετοιμάζει ένα μεγάλο 7θέσιο ηλεκτρικό SUV

Ένα μοντέλο με τρεις σειρές καθισμάτων ετοιμάζει να λανσάρει η Porsche τα επόμενα χρόνια.

Ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV με επτά θέσεις και τρεις σειρές καθισμάτων ετοιμάζει η Porsche και θα παρουσιάσει στα επόμενα χρόνια. Θα πάρει την κορυφαία θέση στην πυραμίδα μοντέλων της γερμανικής εταιρείας, πάνω και από την Cayenne.

Αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο 2027 και θα αποτελέσει τον άμεσο ανταγωνιστή του ηλεκτρικού SUV της Range Rover. Η κωδική ονομασία του σε αυτή τη φάση εξέλιξης που βρίσκεται είναι K1. Αυτή θα αλλάξει όταν το μοντέλο φτάσει στην παραγωγή, χωρίς όμως ακόμα να έχει γίνει γνωστό το όνομα που θα έχει.

Όσον αφορά τη σχεδίαση, αναμένεται να επηρεάζεται από το μεγάλο μήκος του αμαξώματος, με τα πίσω παράθυρα να είναι μεγαλύτερα, όπως επίσης το πίσω φινιστρίνι. Συνολικά όμως θα ακολουθεί τη γενικότερη φιλοσοφία σχεδιασμού της Porsche, με μακρύ αλλά χαμηλό αμάξωμα, για να εξυπηρετεί τις σπορ προδιαγραφές του μοντέλου.

Porsche

Το μεταξόνιο θα είναι σημαντικά μεγαλύτερο από της Cayenne και πιθανότατα θα ξεπερνάει τα 3 μ., προκειμένου να φιλοξενεί με ανέσεις που αρμόζουν σε ένα μοντέλο της γερμανικής εταιρείας, του επτά επιβαίνοντες. Η τρίτη σειρά καθισμάτων αναμένεται να κρύβεται κάτω από το πάτωμα, για να απελευθερώνει μεγαλύτερο χώρο για τις αποσκευές.

Αισθητικά θα περιμέναμε να υιοθετήσει στοιχεία από την μικρότερη ηλεκτρική Macan, όσον αφορά τα φωτιστικά σώματα τουλάχιστον, τα οποία θα είναι LED. Επιπλέον, ο προφυλακτήρας θα κατεβαίνει χαμηλά για αεροδυναμικούς λόγους. Από την άλλη, κατά τα πρότυπα των ηλεκτρικών μοντέλων, δεν θα υπάρχουν εισαγωγές αέρα, καθώς δεν υπάρχουν και ανάγκες ψύξης.

Όσον αφορά την απόδοση του επερχόμενου μεγάλου SUV της Porsche, θα μπορούσε να ξεπερνάει και τους 1.000 ίππους, αν ακολουθήσει τη λογική της νέας Taycan. Αν και δεν υπάρχει ακόμα εικόνα της τιμής της, αναμένεται να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας της Porsche, αν και είναι νωρίς ακόμα για να γνωρίζουμε, καθώς το μοντέλο θα κάνει λανσάρισμα μέσα στο 2027.

Porsche

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ