top icon
Κόσμος

Toyota bZ3C και bZ3X: Δυο ηλεκτρικά SUV για την Κίνα

Δυο νέα ηλεκτρικά SUV παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου η Toyota και σκοπεύει να τα λανσάρει μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε δύο νέα ηλεκτρικά SUV. Πρόκειται για το bZ3C και το bZ3X, με το πρώτο να είναι προϊόν εξέλιξης της Toyota από κοινού με τις BYD και FAW και το δεύτερο με τo Guangzhou Automobile Group.

toyota bz3c

Toyota bZ3C

Είχαν παρουσιαστεί και στην ίδια έκθεση το προηγούμενο έτος, αλλά με τη μορφή concept και ονομασία bZ Sport Crossover Concept και bZ FlexSpace Concept. Οι αλλαγές των μοντέλων παραγωγής που παρουσιάστηκαν φέτος είναι μικρές σε σχέση με τα πρωτότυπα που προηγήθηκαν.

toyota bz3c

Το bZ3C είναι crossover με κουπέ αισθητική, που φαίνεται να μοιράζεται στοιχεία σχεδιαστικά με το bZ4X και το Prius, τα οποία είναι διαθέσιμα στην παγκόσμια αγορά. Ξεχωρίζει για τα αιχμηρά του φώτα εμπρός, αλλά και το ενιαίο πίσω φως LED, που αποτελεί και την ταυτότητα του μοντέλου.

toyota bz3c

Στο εσωτερικό του κυριαρχεί η μίνιμαλ σχεδίαση, με απλές γραμμές και μπόλικη τεχνολογία, με τη μεγάλη κεντρική οθόνη του συστήματος πολυμέσων να κυριαρχεί. Ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων, με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό να συμπληρώνει την εικόνα.

toyota bz3x

Όσον αφορά το μεγαλύτερο bZ3X διακρίνεται για τις διαστάσεις του και τις πιο τετραγωνισμένες σε σχέση με το bZ3C, γραμμές του. Το εμπρός μέρος διαθέτει τα  χαρακτηριστικά και γνώριμα στοιχεία της Toyota, ενώ το πίσω μέρος αποστασιοποιείται, με πιο τετραγωνισμένη αισθητική, αλλά οριζόντια φώτα LED που ενώνονται μεταξύ τους.

toyota bz3x

Οι εξωτερικές διαστάσεις εξαργυρώνονται στο ακέραιο εντός του bZ3X, καθώς προσφέρει άπλετους χώρους, χωρίς παράλληλα να υπολείπεται στον τομέα της τεχνολογίας. Μια μεγάλη γυάλινη πανοραμική οροφή καθιστά το εσωτερικό πιο φωτεινό και ευχάριστο. Τέλος, σύμφωνα με την Toyota, αμφότερα τα μοντέλα της Toyota είναι εξοπλισμένα με τα πιο πρόσφατα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

toyota bz3x

Toyota bZ3X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • toyota bz3c
  • toyota bz3c
  • toyota bz3c
  • toyota bz3c
  • toyota bz3x
  • toyota bz3x
  • toyota bz3x
  • toyota bz3x
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ