top icon
Κόσμος

Δεν περνούν το πάσο οι Porsche 718 Boxster και 718 Cayman – και αποχαιρετούν την Ευρώπη

Η νέα νομοθεσία της ΕΕ, γνωστή και ως General Safety Regulation, σηματοδοτεί το τέλος εποχής για τις Porsche 718 Boxster και 718 Cayman. Και όχι μόνο.

Η Porsche είναι υποχρεωμένη να βάλει οριστικό φρένο στη διάθεση των 718 Boxster και 718 Cayman στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς τα δύο αυτά μοντέλα «δεν συμμορφώνονται με τους νέους νόμους της ΕΕ για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2024». Και αυτό γιατί η εξέλιξή τους πραγματοποιήθηκε πριν καθοριστεί η συγκεκριμένη νομοθεσία.

Αυτοί οι νέοι νόμοι στοχεύουν στην προστασία των αρχιτεκτονικών των σύγχρονων οχημάτων από τους χάκερ. Μάλιτα, στα τέλη του περασμένου έτους, η Porsche επιβεβαίωσε ότι η νέα νομοθεσία θα την αναγκάσουν να σταματήσει να πουλά και την θερμική Macan στην ΕΕ.

Porsche

«Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε ορισμένα κράτη που εφαρμόζουν τη νομοθεσία της ΕΕ, τα μοντέλα 718 που λειτουργούν με κινητήρα εσωτερικής καύσης δεν θα είναι διαθέσιμα επ’ αόριστον», δήλωσε στον ιστότοπο motor1.com ο εκπρόσωπος της Porsche για της σειρά «718», Oliver Hilger . Και προσέθεσε: «Ο κύριος λόγος για αυτό είναι ο Γενικός Κανονισμός Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο), για τον οποίο η πλατφόρμα δεν θα τροποποιηθεί. Όποια μοντέλα δεν πληρούν αυτές τις απαιτήσεις δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα στην ΕΕ μετά τις αρχές Ιουλίου 2024».

Σε άλλα μέρη του κόσμου, οι Porsche 718 Boxster και 718 Cayman θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμες.

Ωστόσο, οι Cayman GT4 RS και Boxster RS Spyder θα διατίθενται κανονικά στην ΕΕ, καθώς ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής τους σημαίνει ότι εξαιρούνται από τον κανόνα.

Όπως όλα δείχνουν, ο Γενικός Κανονισμός Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνωστός και ως GSR, θα φέρει το «τέλος εποχής» για πολλά μοντέλα της αγοράς. Όπως είναι για παράδειγμα η θερμική εκδοχή του Fiat 500 (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Διαβάστε επίσης: Πρόσω ολοταχώς για την ηλεκτρική Porsche 78 Cayman

Porsche 718 Cayman

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ