top icon
Επικαιρότητα

Το πρωτότυπο του νέου BMW i5 στη Φρανκφούρτη

Την πληροφορία έδωσε σήμερα ο ίδιος ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας, Harald Kruger.

Πολλά έχουν γραφτεί τους τελευταίους μήνες για το νέο i5, ένα μοντέλο που θα αποτελέσει άμα τη εμφανίσει του το απαραίτητο συμπλήρωμα στην ηλεκτρική οικογένεια μοντέλων του Βαυαρού κατασκευαστή. Πότε, όμως, θα συμβεί αυτό; Πως θα είναι; Τι κινητήρα θα «φορά»; Σήμερα, η γερμανική εταιρεία, δια στόματος του Διευθύνοντος Συμβούλου της, Harald Kruger, λύνει επιτέλους της σιωπή της αποκαλύπτοντας πως την επόμενη κιόλας βδομάδα θα παρουσιάσει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης την πρωτότυπη εκδοχή του πολυαναμενόμενου αυτού μοντέλου.

«Το πρωτότυπο είναι ένα όραμα μας πάνω σε ένα 4θυρο, φουλ ηλεκτρικό μοντέλο ανάμεσα στα i3 και i8. Είναι ένα όραμα που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε στο προσεχές μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά στη σχετική του δήλωση ο CEO της γερμανικής εταιρείας.

Και συμπλήρωσε:

«Μέχρι το 2025 θα προσφέρουμε στην αγορά 25 αυτοκίνητα που θα κινούνται με ρεύμα. Τα 12 θα είναι φουλ ηλεκτρικά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η BMW αναμένεται την επόμενη βδομάδα να επιβεβαιώσει την ταυτότητα τεσσάρων ηλεκτρικών μοντέλων, ανάμεσα στα οποία βέβαια θα είναι και το νέο i5.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουμε πως η σχεδίαση του νέου BMW i5 θα παραπέμπει σε 4θυρο notchback μοντέλο, η δε αυτονομία του, χάρη στους συσσωρευτές ενέργειας τέταρτης γενιάς που θα υιοθετεί, θα κυμαίνεται από 500 έως και 700 χλμ.

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα παρουσίασης της έκδοσης παραγωγής του νέου BMW i5 δεν έχει ακόμα διαρρεύσει, ωστόσο έγκυρες πηγές αναφέρουν πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν τις αρχές του 2021._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ