top icon
Επικαιρότητα

Στα σκαριά η έκδοση R για το VW Tiguan

Η γερμανική εταιρεία φαίνεται να πιστεύει πως πλέον υπάρχει «χώρος» στην αγορά για μια δυνατότερη εκδοχή του μεσαίου της SUV. 

Θέλοντας να διευρύνει την παλέτα των διαθέσιμων εκδόσεων του μεσαίου της SUV, η VW σκοπεύει σε εύλογο χρονικό διάστημα από σήμερα να φέρει στο φως μια ενδιαφέρουσα για τους λάτρεις της σπορ οδήγησης παραλλαγή του, η οποία θα κοσμείται κατά πάσα πιθανότητα από το γράμμα R, τοποθετούμενη στη γκάμα του Γερμανού κατασκευαστή ένα σκαλί πιο ψηλά από την «240άρα» BiTDI. Κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει με το δικό της έμμεσο τρόπο και η παρουσία του σχετικού «μουλαριού» στην Πράσινη Κόλαση του Nurburgring.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το «καυτό» Tiguan δεν θα κοσμείται από τα γνωστά λογότυπα «GTi», μιας και οι ιθύνοντες του γερμανικού Ομίλου θεωρούν πως αυτά «ταιριάζουν» μόνο στα πιο… χαμηλά μοντέλα της γκάμας. Και δη, στο μικρομεσαίο Golf. Όπως και να ‘χει, το «γρήγορο» Tiguan, το οποίο αναμένεται να βρει στο εμπορικό του διάβα την έκδοση Cupra του ομόσταβλου Seat Ateca, θα τροφοδοτείται από τον 5κυλινδρο βενζινοκινητήρα των 2,5 λίτρων του Ομίλου VW που θα «ρυθμιστεί» ώστε να αποδίδει ισχύ κοντά στους 300 ίππους.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της εν λόγω έκδοσης πιθανολογείται πως θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της προσεχούς άνοιξης στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης. Ίδωμεν, επομένως._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ