top icon
Επικαιρότητα

Στο Le Mans στις 15 Ιουνίου η πρεμιέρα της νέας Σειράς 8 Coupe της BMW

Ο 24ωρος αγώνας αντοχής στο Le Mans της Γαλλίας προκρίθηκε ως το κατάλληλο μέρος από τους ιθύνοντες της BMW για την πρεμιέρα της νέας Σειράς 8 Coupe.

Η περίοδος αναμονής για το ντεμπούτο της νέας Σειράς 8 Coupe της BMW λαμβάνει τέλος, μιας και οι Βαυαροί αποφάσισαν να παρουσιάσουν με κάθε επισημότητα στις 15 Ιουνίου, στο περιθώριο του 24ώρου αγώνα αντοχής του Le Mans, το νέο τους δημιούργημα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην επίσημη ενημέρωσή τους οι ιθύνοντες της εταιρείας, η επιλογή του χρόνου και του τόπου για την πρεμιέρα του μοντέλου κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, μιας και η εξέλιξή του πραγματοποιήθηκε παράλληλα με εκείνη της M8 GTE με την οποία η BMW θα λάβει φέτος στον πιο διάσημο ευρωπαϊκό –και όχι μόνο- αγώνα αντοχής.

Σύμφωνα με όσα οι ίδιοι οι Γερμανοί διαρρέουν σήμερα, η νέα Σειρά 8 Coupe θα εφοδιάζεται μ’ ένα προηγμένο σύστημα ενεργητικής ανάρτησης, η οποία αντλεί την τεχνογνωσία της από τους αγώνες αντοχής, με την κορυφαία (προς το παρόν) έκδοση της να είναι η 850i XDrive, η οποία θα τροφοδοτείται από τον γνώριμο V8 κινητήρα των 4,4 λίτρων του Βαυαρικού εργοστασίου. Το σύστημα τετρακίνησης θα προέρχεται, κατά πάσα πιθανότητα από την M5, ενώ το «παρών» θα δίνουν ένα ενεργό σύστημα διεύθυνσης (Integral Active Steering), μπλοκέ πίσω διαφορικό,  ενεργές αντιστρεπτικές δοκοί και 20άρες ζάντες ελαφρού κράματος.

Λίγη ακόμα υπομονή, λοιπόν, μιας και σ’ έναν μήνα από σήμερα οι απορίες όλων για το ακριβές τεχνολογικό ποιόν, αλλά και τη μορφή, φυσικά, τη νέας Σειράς 8 Coupe της BMW θα λυθούν οριστικά._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ