top icon
Επικαιρότητα

«Συνελήφθη» στο Ring η νέα Porsche 911 GT2

Μη σας παραπλανά το «δανεικό» από την GT3 RS κατάμαυρο κουστούμι του αυτοκινήτου που ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε να πραγματοποιεί τις απαραίτητες δοκιμές εξέλιξης στην Πράσινη Κόλαση.

Η γερμανική εταιρεία συνεχίζει σταθερά και απαρέγκλιτα τη μηχανολογική και όχι μόνο εξέλιξη της νέας Porsche 911 GT2, χρησιμοποιώντας άλλοτε το «σώμα» της υπερτροφοδοτούμενης 991.2 και άλλοτε εκείνο της υπάρχουσας GT3 RS, με τις απαραίτητες ασφαλώς τροποποιήσεις και αλλαγές.

Προς το παρόν, οι πληροφορίες αναφορικά με το τι νέο θα φέρει η πιο δυνατή σύγχρονη εκδοχή της 911, κάθε άλλο παρά διασταυρωμένες είναι. Το σίγουρο είναι πως… πίσω θα συναντάμε έναν κινητήρα μπόξερ με δύο τούρμπο, που θα αποδίδει από 600 έως και 700 δυνητικά ίππους μεταφέροντας την κίνηση στους πίσω τροχούς. Όσον αφορά στο κιβώτιο, πιθανότερη επιλογή θα είναι το γνωστό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK των Γερμανών, εφόσον ασφαλώς οι μηχανικοί της εταιρείας το καταστήσουν… ικανό να αντέξει τη θηριώδη ροπή του κινητήρα, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται οι ιθύνοντες της να προσφέρουν προαιρετικά και μια «παραδοσιακή» χειροκίνητη εκδοχή του, πρακτική που είδαμε να υιοθετείται στην 911 R.

Στην κατασκοπευτική φωτογραφία μπορεί κανείς να αναγνωρίσει τις έξτρα «τρύπες» στα πλαϊνά τμήματα του πίσω προφυλακτήρα, μέσω των οποίων αναζητείται… διακαώς από τους μηχανικούς της εταιρείας μεγαλύτερη ικανότητα απαγωγής της θερμότητας που –θέλοντας και μη- θα παράγει ο επίπεδος κινητήρας τούρμπο της νέας GT2 σε σχέση με εκείνον των απλών υπερτροφοδοτούμενων 911.

Εικάζεται πως η νέα GT2 θα παράγεται με ρυθμό μόλις 500 αντιτύπων ανά έτος, πληροφορία ωστόσο που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ