top icon
Επικαιρότητα

Συνεργασία Renault-Nissan με την Dongfeng στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων

Τα ZEV αυτοκίνητα που θα κατασκευάζονται για λογαριασμό των Renault και Nissan επί κινεζικού εδάφους θα προορίζονται για την εγχώρια αγορά.

Η νέα κοινοπραξία που «σχημάτισαν» οι δύο μεριές φέρει την ονομασία eGT New Energy Automotive Co με τον πρώτο καρπό της εν λόγω συνεργασίας τους να αφορά σε ένα μικρό ηλεκτρικό SUV μοντέλο που θα μπει στην παραγωγή το 2019. Αυτή τη στιγμή, τόσο η Renault όσο και η Nissan συνεργάζονται με την Dongfeng στην Κίνα, όπου κατασκευάζουν από κοινού μοντέλα της γαλλικής και ιαπωνικής εταιρείας που προορίζονται για την εγχώρια αγορά. Με την ευκαιρία αξίζει να σημειωθεί πως η κινεζική Dongfeng έχει αναπτύξει στενούς κατασκευαστικούς δεσμούς στην Κίνα και με άλλες μεγάλες αυτοκινητικές δυνάμεις του κόσμου, όπως την Kia και την Honda, ενώ συνεχίζει να έχει στην κατοχή της το 14% της γκρουπ PSA.

Σε ότι αφορά στη σύνθεση του μετοχικού σχήματος της eGT New Energy Automotive Co, οι Renault και Nissan ανακοίνωσαν πως θα κατέχουν έκαστη από 25% και η Dongfeng το υπόλοιπο 50%.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της κινεζικής κυβέρνησης, η οποία ευελπιστεί πως το αργότερο έως το 2025 πάνω από το 1/5 των πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ