top icon
Επικαιρότητα

Tα 5 μοντέλα της Porsche με τον καλύτερο ήχο (video)

Η Porsche παρουσιάζει μέσα από ένα ακόμα βίντεο πέντε μοναδικές κατασκευές της που αξίζει όχι μόνο να δείτε, αλλά και να… ακούσετε.

H Porsche 911 Carrera RS 2.7 κατασκευάστηκε αρχικά σε μόλις 500 αντίτυπα προκειμένου το μοντέλο να πάρει την απαραίτητη σ[ιστοποίηση για τη συμμετοχή του σε αγώνες. Αργότερα, η γερμανική εταιρεία κατασκεύασε επιπλέον 1.080 αντίτυπα του μοντέλου, φυσικά με τον ίδιο «επίπεδο» κινητήρα των 2,7 λίτρων, ο οποίος απέδιδε 210 ίππους.

Η εμβληματική Porsche 550 Spyder «φορούσε» έναν 4κύλινδρο κινητήρα boxer με χωρητικότητα μόλις 1,5 λίτρων και μέγιστη ισχύ 110 ίππων. Ο τελευταίος ήταν εγκατεστημένος στο κέντρο του αμαξώματος μεταφέροντας την κίνηση στους πίσω ασφαλώς τροχούς μέσω ενός 4τάχυτου κιβωτίου.

H «σημερινή» Porsche 911 GT3 RS παράγει τον απίστευτο ήχο της χάρη στην παρουσία ενός 6κύλινδρου διαμαντιού με χωρητικότητα 4,0 λίτρων και φυσική αναπνοή, ο οποίος έχει την ικανότητα να περιστρέφεται έως και τις 8.800 στροφές αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 500 ίππων.

Για το τέλος, η γερμανική εταιρεία άφησε τις μοναδικές Porsche 918 Spyder και Carrera GT. Στην πρώτη περίπτωση συναντάμε έναν «μεταξένιο» σε χροιά V6 κινητήρα με χωρητικότητα 4,6 λίτρων και στη δεύτερη έναν «οξύ» V10, με φυσική επίσης αναπνοή και χωρητικότητα 5,7 λίτρα. Κοινός παρανομαστής, τι άλλο, παρά η θέση τους στο κέντρο των δύο αμαξωμάτων._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ