top icon
Επικαιρότητα

VW T-Prime Concept GTE: Προπομπός του νέου Touareg;

Στο Πεκίνο, η VW αποκάλυψε ένα ακόμα πρωτότυπο που φωτογραφίζει τη μορφή –και όχι μόνο- του νέου Touareg.

Το νέο T-Prime Concept GTE βασίζεται στο δάπεδο MLB του Ομίλου VW διαθέτοντας μήκος 5.07 μ. Ήτοι, 171 χλστ. πιο μακρύ σε σχέση με το Touareg, αλλά και 10 χλστ. μεγαλύτερο από το Phaeton πρώτης γενιάς. Το πλάτος του αμαξώματος φτάνει τα 1.999 χλστ. και το συνολικό του ύψος τα 1,707 μ. Σχεδιαστικά, το T-Prime Concept GTE χρησιμοποιεί γνώριμες για την VW φόρμες, ωστόσο το… άφθονο χρώμιο και η κάπως περίεργη αισθητική των φωτιστικών σωμάτων, ενδεχομένως να ξενίσουν αρκετούς εξ υμών.

Πολύ μεγαλύτερο είναι το ενδιαφέρον στο εσωτερικό, με τους Γερμανούς να… εξαφανίζουν τον παραδοσιακό επιλογέα του συστήματος μετάδοσης από τη γνώριμη θέση του. Οι… πολλοί διακόπτες είναι και αυτοί απόντες -εξαίρεση μόνο αποτελούν εκείνοι που είναι εγκατεστημένοι στο τιμόνι- καθώς οι περισσότερες λειτουργίες του οχήματος και των περιφερειακών του συστημάτων έχουν ενσωματωθεί σε μια μεγάλη οθόνη αφής στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας. Η γερμανική εταιρεία εστίασε, επίσης, την προσοχή της στη σχεδίαση του ταμπλό, για τον οποία χαρακτηριστικά αναφέρει πως «συμβολίζει το κόκπιτ του μέλλοντος», το οποίο θα αρχίσει να υιοθετείται από τον Γερμανό κατασκευαστή από το 2017 και εξής.

Σε ότι αφορά στα μηχανικά μέρη, το «eco friendly» T-Prime Concept GTE κινείται από ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, αποτελούμενο από έναν ηλεκτροκινητήρα εγκατεστημένο στη μετάδοση και έναν 2λιτρο βενζινοκινητήρα με τούρμπο. Συνδυαστικά, το «πακέτο» αποδίδει, σύμφωνα με την VW, 375 ίππους και 699 Nm ροπής. Όλα τα τελευταίας περνούν και στους τέσσερις τροχούς μέσω του γνωστού συστήματος τετρακίνησης 4Motion της VW, σε συνδυασμό μ' ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με 8 σχέσεις.

Τα προγράμματα λειτουργίας του συστήματος κίνησης είναι τα E-Drive, Hybrid και GTE. Στο τελευταίο, το εν λόγω πρωτότυπο είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο οριακά μεγαλύτερο των 6,0 δλ. επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα 224 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία του αυτοκινήτου, από εντελώς άδεια, μπορεί να φορτιστεί πλήρως από παροχή με τάση 220 Volt, σε 8 ώρες._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ