top icon
Κόσμος

Πως το VW Group σκοπεύει να μειώσει το προσωπικό του στη Γερμανία

Σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ σκοπεύει να δαπανήσει το VW Group προκειμένου να μειώσει μέσω εθελουσίας εξόδου το προσωπικό της.

Η μείωση του κόστους μέσω εθελούσιων εξόδων και περικοπών προσωπικού αποτελεί πλέον μια συνήθη πρακτική για τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες ευελπιστούν να αυξήσουν έτσι την αποδοτικότητά τους – αλλά και την κερδοφορία τους.

Από το «δόγμα» αυτό δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και το VW Group, το οποίο προσφέρει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ στους Γερμανούς υπαλλήλους του προκειμένου να αποχωρήσουν εθελοντικά από τους κόλπους του.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι με πολλά χρόνια υπηρεσίας που επιθυμούν να αποχωρήσουν θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν ένα έξτρα ποσό ύψους 50.000 ευρώ εάν αποφασίσουν να τερματίσουν νωρίτερα τις συμβάσεις τους. Αυτοί οι εργαζόμενοι έχουν προθεσμία έως τα τέλη Μαΐου για να εγγραφούν στις σχετικές λίστες για να λάβουν το εν λόγω «μπόνους», το οποίο καταβάλλεται επιπλέον του πακέτου απόλυσης που καθορίζεται από τις αμοιβές και τα χρόνια υπηρεσίας στην εταιρεία.

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, οι «δικαιούχοι» του εν λόγω μπόνους μπορεί να ανέλθουν έως και τους 18.000.

Ο επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της VW, Gunnar Kilian, δήλωσε στα τέλη του περασμένου έτους ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα πρέπει να μειώσει το έμμεσο κόστος του προσωπικού της κατά 20% προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της.

Και προσέθεσε: «Βλέπουμε επί του παρόντος μεγάλο ενδιαφέρον για το ελκυστικά δομημένο σύστημα μερικής συνταξιοδότησης που προσφέρουμε στους συναδέλφους μας για τη μετάβαση σε μια οικονομικά ασφαλή συνταξιοδότηση. Ταυτόχρονα, η μερική συνταξιοδότηση προσφέρει στην εταιρεία την ευκαιρία να μειώσει το προσωπικό με βιώσιμο και κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο».

VW Group - Oliver Blume

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ