top icon
Κόσμος

H VW αναβαθμίζει το ηλεκτρικό ID.3… ξανά

Ένα μόλις χρόνο μετά την αναβάθμισή του, το VW ID.3 δέχεται ξανά περαιτέρω βελτιώσεις υλικού και λογισμικού.

Τον Μάρτιο του 2023 η VW προχώρησε σε σημαντικές αναβαθμίσεις για λογαριασμό του ηλεκτρικού ID.3 – του μοντέλου που εισήγαγε τη νέα πλατφόρμα MEB στο σύγχρονο αυτοκινητικό γίγνεσθαι αλλά και το αυτοκίνητο που αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία μια ολόκληρης οικογένειας ηλεκτρικών οχημάτων για τη μητρική, και όχι μόνο, μάρκα του VW Group.

Σήμερα, η γερμανική εταιρεία… επαναλαμβάνεται, ενισχύοντας το ID.3 με περισσότερη ισχύ, ταχύτερη φόρτιση, νέα οθόνη και πρόσθετα συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Και όχι μόνο.

VW ID.3

Στο εσωτερικό, το τοπίο διαθέτει νέο σχεδιασμό. Το σύστημα infotainment τελευταίας γενιάς διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη αφής με διαγώνιο 12,9 ίντσες και νέα δομή μενού. Το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών έχει επίσης βελτιωθεί, επιτρέποντας τον απλοποιημένο και πιο διαισθητικό χειρισμό. Επίσης, ο επιλογέας του κιβωτίου έχει «απαγκιστρωθεί» από το περίβλημα του Digital Cockpit και έχει σχεδιαστεί ως ξεχωριστός διακόπτης στην κολώνα του τιμονιού – όπως στο ID.7.

VW ID.3

Κάτω από την οθόνη υπάρχουν φωτιζόμενα και πιο εργονομικά σχεδιασμένα slider αφής που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των θερμοκρασίας του συστήματος κλιματισμού και της έντασης του ήχου. Ο νέος φωνητικός βοηθός IDA μπορεί να λειτουργήσει τώρα με φυσική γλώσσα επιτρέποντας όχι μόνο τον έλεγχο ορισμένων λειτουργιών του οχήματος, αλλά και την… απάντηση σε ερωτήσεις μέσω πρόσβασης σε διαδικτυακές βάσεις δεδομένων όπως το Wikipedia. Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) μέσω του ChatGPT.

VW ID.3

Το «φρεσκαρισμένο» ID.3 θα είναι εξοπλισμένο με μια βελτιωμένη έκδοση του προηγούμενου ηλεκτροκινητήρα, που αποδεικνύεται πιο ισχυρός και πιο αποδοτικός. Στη γερμανική αγορά, το ID.3 Pro S αποδίδει πλέον 170 kW (231 ίπποι), ενώ οι πελάτες σε άλλες αγορές μπορούν να αποφασίσουν μετά την αγορά εάν θέλουν να αυξήσουν την «βασική» ισχύ του από 150 kW σε 170 kW. Αυτή η επιλογή «power-on-demand» είναι νέα για τη VW και συνάμα ένα ακόμα «όπλο» στα χέρια των Γερμανών της VW για την ανάπτυξη ψηφιακών επιχειρηματικών μοντέλων. Σε πρακτικό επίπεδο, η αύξηση της ισχύος στα 170 kW βελτιώνει την επιτάχυνση «0-100» σε 7,1 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με την VW, η μέγιστη αυτονομία που εξασφαλίζει η μπαταρία των 77 kWh ανέρχεται τώρα στα 559 χλμ.

VW ID.3

Το VW ID.3 διαθέτει τώρα λειτουργία pre-conditioning, ώστε να μπορεί να φορτιστεί με μέγιστη ισχύ έως και 175 kW. Αυτό επιτρέπει τη μείωση του χρόνου φόρτισης κατά αρκετά λεπτά, ιδιαίτερα το χειμώνα. Όταν είναι ενεργή η λειτουργία Electric Vehicle Route Planner, η προετοιμασία ξεκινά αυτόματα καθ’ οδόν για τον επόμενο σταθμό ταχεία φόρτισης – η λειτουργία μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί χειροκίνητα χρησιμοποιώντας το μενού φόρτισης στο σύστημα infotainment. Αξίζει να σημειωθεί ότι διαδρομές με έως και 10 στάσεις φόρτισης μπορούν να προγραμματιστούν σε ένα smartphone ή στη διαδικτυακή πύλη και στη συνέχεια να μεταφερθούν στο σύστημα infotainment.

VW ID.3

Η έκδοση Pro S διαθέτει ήδη μια μεγάλη γκάμα σύγχρονων συστημάτων υποβοήθησης. Αυτά περιλαμβάνουν τα Adaptive Cruise Control ACC, Autonomous Emergency Braking (Front Assist) με παρακολούθηση πεζών και ποδηλατών, Lane Assist και Dynamic Road Sign Display. Περιλαμβάνεται επίσης στάνταρ η λειτουργία ειδοποίησης κινδύνων κυκλοφορίας Car2X, η οποία υποστηρίζει τον οδηγό παρέχοντας πληροφορίες για το τι συμβαίνει προειδοποιώντας έγκαιρα για καταστάσεις όπως οδικά έργα, ατυχήματα κ.α.

VW ID.3

Οι επιλογές εξοπλισμού του νέου VW ID.3 περιλαμβάνουν καινοτόμα συστήματα, όπως το βελτιωμένο Travel Assist που επιτρέπει την υποβοηθούμενη καθοδήγηση κατά τον διαμήκη και πλευρικό άξονα σε όλο το εύρος ταχυτήτων καθώς και την υποβοηθούμενη αλλαγή λωρίδας σε αυτοκινητόδρομους. Το Park Assist Plus και η λειτουργία μνήμης για το σύστημα διατίθενται ως προαιρετικός εξοπλισμός. Επίσης, οι δυνατότητες του Park Assist Plus έχει διευρυνθεί για να περιλαμβάνουν δυνατότητα απομακρυσμένης στάθμευσης μέσω της εφαρμογής ενός smartphone. Ακόμα, το σύστημα προειδοποίησης εξόδου είναι μια νέα προσθήκη – ως επέκταση του συστήματος αλλαγής λωρίδας Side Assist – αποτρέποντας το άνοιγμα μιας από τις πόρτες εάν ένα όχημα πλησιάζει από πίσω.

Επίσης, η εφαρμογή Wellness App συμβάλει μέσω των προγραμμάτων Fresh Up, Calm Down και Power Break στην ευεξία των επιβατών με ρυθμίσεις για τον φωτισμό, τους ήχους και τον κλιματισμό. Τέλος, η έκδοση Pro S διατίθεται με ένα προαιρετικό ηχοσύστημα 480W της Harman Kardon.

VW ID.3

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • VW ID.3
  • VW ID.3
  • VW ID.3
  • VW ID.3
  • VW ID.3
  • VW ID.3
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ