top icon
Κόσμος

Ανανέωση ουσίας για το VW ID.3 (video)

Η VW ανανεώνει το ηλεκτρικό ID.3 ενισχύοντας το με νέο λογισμικό και βελτιώσεις που αναβαθμίζουν τις δυνατότητες του.

Σχεδόν τρεισήμισι χρόνια από την αποκάλυψη του ID.3 και δυόμιση από το εμπορικό του λανσάρισμα, το ηλεκτρικό χάτσμπακ των Γερμανών ανανεώνεται σε μια προσπάθεια να τονωθεί το προφίλ του αλλά και να εξαλειφθούν ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία και απόδοση του λογισμικού του.

Το μοντέλο που σηματοδότησε την πρεμιέρα της πλατφόρμας MEB αλλά και την επέλαση της VW στην ηλεκτρική κινητικότητα φέρει ελάσσονος σημασίας διαφοροποιήσεις στο σχεδιασμό, με έναν ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές και τα τροποποιημένα σε μορφή φωτιστικά σώματα LED να έχουν τον πρώτο λόγο.

VW ID.3

Από εκεί και πέρα, η γερμανική εταιρεία επενέβη διακριτικά και στο πίσω μέρος, ενώ χαρακτηριστική είναι και η προσθήκη νέων εξωτερικών χρωματισμών, όπως ο Dark Olivine Green, και νέων αεροδυναμικά βελτιστοποιημένων ζαντών. Επιπλέον, το καπό του συμπαγούς ηλεκτρικού hatchback φαίνεται πλέον πιο μακρύ καθώς έχει αφαιρεθεί η χαρακτηριστική μαύρη λωρίδα κάτω από το παρμπρίζ.

VW ID.3

Το εσωτερικό μοιάζει αρκετά σε μορφή με εκείνη του τρέχοντος μοντέλου. Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η VW, στην καμπίνα του νέου ID.3 διαθέτει αρκετές αλλαγές οι οποίες υιοθετούνται μετά από εισηγήσεις των πελάτες της. Μεταξύ άλλων, η απτική εμπειρία έχει βελτιστοποιηθεί χάρη στη βελτιωμένη ποιότητα των υλικών, συμπεριλαμβανομένων των μαλακών επιφανειών στο χαμηλότερο τμήμα του ταμπλό.

VW ID.3

Την ίδια στιγμή, τα πάνελ των θυρών έχουν περιλαμβάνουν μαλακότερες και μεγαλύτερες επιφάνειες, με πιο… γενναιόδωρα στηρίγματα για τα χέρια. Επιπλέον, η καμπίνα διαθέτει πλέον μεγαλύτερη αναλογία ανακυκλωμένων υλικών, όπως οι μικροϊνες Artvelours Eco που χρησιμοποιείται στις επενδύσεις των θυρών και στα καλύμματα των καθισμάτων και αποτελείται κατά 71% από ανακυκλωμένα πλαστικά απόβλητα. Επίσης, ο κρυφός φωτισμός διαθέτει πλέον 10 διαφορετικά χρώματα.

VW ID.3

Όπως και πριν, το νέο VW ID.3 διαθέτει δύο οθόνες. Εκείνη που βρίσκεται μπροστά από τον οδηγό έχει διαγώνιο 5,3 ίντσες που λειτουργεί με χειριστήρια αφής στο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και η δεύτερη 12 ίντσες (από 10 που ήταν στο παρελθόν) που ελέγχει μεταξύ άλλων το σύστημα πλοήγησης, τις λειτουργίες τηλεφώνου, συστήματα υποβοήθησης και ρυθμίσεις οχήματος. Το «παρών» δίνει και ένα head-up display επαυξημένης πραγματικότητας.

VW ID.3

Η ηλεκτρονική αρχιτεκτονική του VW ID.3 υιοθετεί χρησιμοποιεί δύο υπολογιστές υψηλής απόδοσης γνωστούς ως ICAS (In-Car Application Servers), οι οποίοι επιλύουν έναν αριθμό εργασιών που διαφορετικά κατανέμονται σε μεγάλο αριθμό μικρών υπολογιστών. Οι ενημερώσεις στον τομέα των συστημάτων υποβοήθησης περιλαμβάνουν τη χρήση δεδομένων στη λειτουργία του Travel Assist, ενώ το Park Assist Plus με λειτουργία μνήμης επιτρέπει την αυτόματη ανάκτηση και χρήση αποθηκευμένων ελιγμών στάθμευσης.

VW ID.3

Σε ότι αφορά τις μονάδες κίνησης, δεν ανακοινώνονται αλλαγές. Κάτι που σημαίνει ότι η βασική έκδοση συνεχίζει να κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 150 kW, ενώ διαθέσιμες είναι δύο μπαταρίες με χωρητικότητα 58 και 77 kWh που εξασφαλίζουν αυτονομία βάσει του προτύπου WLTP 426 και 546 χλμ. Η μέγιστη ισχύς φόρτισης (DC) είναι 120 και 170 kW, αντίστοιχα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • VW ID.3
  • VW ID.3
  • VW ID.3
  • VW ID.3
  • VW ID.3
  • VW ID.3
  • VW ID.3
  • VW ID.3
  • VW ID.3
  • VW ID.3
  • VW ID.3
  • VW ID.3
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ