07 Ιαν 2018

MotoGP: Έτοιμη για όλα, δηλώνει η Ducati

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ducati Corse, Paolo Ciabati, δηλώνει έτοιμος να ξεκινήσει από τώρα τις συζητήσεις για την ανανέωση των συμβολαίων των δύο αναβατών ξεκαθαρίζοντας συγχρόνως πως δεν θα υπάρξουν δύο διαφορετικοί τύποι πλαισίων για το 2018.

Paolo Ciabati

Η εταιρεία του Borgo Panigale είχε μια εξαιρετική αγωνιστική χρονιά το 2017, με την GP17 να αποδεικνύεται ανταγωνιστική σε όλες σχεδόν τις πίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (σ.σ.: εξαίρεση αποτέλεσαν οι αγώνες στην Aragon, το Brno και το Philip Island) και τον Andrea Dovizioso να «κυνηγά» τον τίτλο μέχρι και τον καταληκτικό γύρο της σεζόν έχοντας μάλιστα αποσπάσει σε αυτή έξι πειστικές νίκες για λογαριασμό της ιταλικής εταιρείας –σε Ιταλία, Καταλονία, Αυστρία, Μ. Βρετανία, Ιαπωνία και Μαλαισία. Σε αντίθεση, ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο MotoGP, Jorge Lorenzo, δεν στάθηκε αντάξιος του ονόματός του (και των αμοιβών του, ασφαλώς) συγκεντρώνοντας μηδέν νίκες και μόλις 137  βαθμούς, με αποτέλεσμα o Ισπανός αναβάτης, που στα τέλη του 2016 εγκατέλειψε το στρατόπεδο της Yamaha ύστερα από εννέα χρόνια, να  περιοριστεί στην έβδομη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Όλα αυτά, όμως, αποτελούν πλέον παρελθόν, μιας και η ιταλική ομάδα, αξιοποιώντας τις στέρεες βάσεις που τέθηκαν πέρσι, κοιτά μπροστά προετοιμάζοντας προσεκτικά τις κινήσεις της για το 2018. Τόσο στον τεχνικό τομέα, όσο και σε σχέση με την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της και δη των αναβατών της, με χρονικό ορίζοντα το 2019. Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Corriere dello Sport, ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Paolo Ciabati, επεσήμανε πως η Ducati θα εστιάσει σε έναν μόνο τύπο πλαισίου για τη μοτοσικλέτα του 2018, παρά τις φήμες που την ήθελαν να εξελίσσει δύο διαφορετικές λύσεις που θα ταίριαζαν στα ιδιαίτερα οδηγικά χαρακτηριστικά των δύο αναβατών της.

«Δεν θα υπάρξουν δύο πλαίσια. Είναι αλήθεια ότι ο Jorge έχει περισσότερες δυσκολίες προκειμένου να πετύχει καλή ταχύτητα στην είσοδο αλλά και κατά τη διάρκεια των στροφών από τη στιγμή που θα αφήσει τα φρένα. Αυτό όμως είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει και ο Andrea, ο οποίος είναι πιο επιθετικός σε αυτή την κατάσταση».

Και προσέθεσε:

«Όλες οι βελτιώσεις που θα έχει η φετινή μοτοσικλέτα θα ωφελούν και τους δύο αναβάτες και το νέο πλαίσιο θα προσφέρει πολλές δυνατότητες προσαρμογής στον καθένα. Η GP18 δεν θα αντιγράφει την Honda και δεν θα είναι ριζοσπαστικά νέα, αλλά απλώς μια εξέλιξη της παλιάς. Σε τελική ανάλυση, το 2017 κερδίσαμε έξι αγώνες και διεκδικήσαμε τον τίτλο μέχρι το τέλος».

Ο Ciabati μίλησε όμως και για μια άλλη τεχνική παράμετρο της GP18 που αφορά στα αεροδυναμικά βοηθήματα.

«Ανυπομονούμε για τις τεχνικές διευκρινήσεις στον τομέα της αεροδυναμικής, γιατί αν η Yamaha έρθει με τη διάταξη που είδαμε στη Βαλένθια, θα πρέπει να επανεξετάσουμε τη δική μας ώστε να έχουμε ένα πιο στενό φέρινγκ».

Ο Ιταλός αναφέρθηκε στη συνέχεια στους αναβάτες και στο γεγονός ότι ο Andrea Dovizioso, ο οποίος έχει ενταχθεί στην ιταλική ομάδα από το 2013, θα διεκδικήσει στην ανανέωση του συμβολαίου του, το οποίο όπως και του Jorge Lorenzo λήγει στα τέλη του 2018, καλύτερους όρους –οικονομικούς και όχι μόνο.

«Προφανώς και θα θέλαμε να ανανεώσουμε και με τους δύο, αλλά ο προϋπολογισμός μας δεν είναι άπειρος και δεν μπορούμε να τον ξοδέψουμε όλο προς μια κατεύθυνση αποκλείοντας τα όποια περιθώρια εξέλιξης της μοτοσικλέτας. Προφανώς και γνωρίζουμε ότι ο Dovizioso αναμένει προσφορά σύμφωνα με τα τελευταία του αποτελέσματα. Κάτι που επιτεύχθηκε χάρη στην ανάπτυξή του ως αναβάτη αλλά και χάρη στην στην υποστήριξη και την ανταγωνιστικότητα της Ducati. Δεν κερδίζεις έξι αγώνες Grand Prix τυχαία».

Και συμπλήρωσε:

«Θα αρχίσουμε να μιλάμε πολύ σύντομα με τον Andrea, ο οποίος περιμένει μια πρόταση ανάλογη με εκείνη των κορυφαίων αναβατών. Θα συζητήσουμε για τις οικονομικές εγγυήσεις, αλλά και τεχνικά θέματα. Έχει δίκιο πως θα είναι μια πολύπλοκη διαπραγμάτευση. Θα αρχίσουμε να μιλάμε αμέσως μετά τις δοκιμές στη Sepang στο τέλος του μήνα».

Να θυμίσουμε πως οι πρώτες επίσημες δοκιμές των αναβατών για το 2018 ξεκινούν στην πάντοτε απαιτητική μαλαισιανή πίστα στα τέλη του μήνα, με τους δύο δοκιμαστές της ιταλικής ομάδας, Michele Pirro και Casey Stoner, να γράφουν τα πρώτα χιλιόμετρα με τη νέα GP18 μέσα στο 3ήμερο 24-26 Ιανουαρίου και τους Andrea Dovizioso και Jorge Lorenzo να αναλαμβάνουν… δουλειά από τις 28 έως και τις 30 του μήνα._Χ.Α. 

Διαβάστε επίσης: MotoGP – Τι τρέχει τελικά με τη Yamaha;

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Andrea Dovizioso
  • Andrea Dovizioso
  • Paolo Ciabati
Ετικέτες: