02 Μάιος 2018

MotoGP: Ο Valentino Rossi ολοκληρώνει στη Jerez το γύρο της… Γης

Την επόμενη Κυριακή και συγκεκριμένα μετά το πέρας του 15ου γύρου του GP Ισπανίας που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα της Jerez, o Valentino Rossi θα έχει «γράψει» τόσα αγωνιστικά χιλιόμετρα όσα αντιστοιχούν στο μήκος της περιφέρειας της Γης.  

Valentino Rossi

Ο Valentino Rossi είναι ένας σπάνιος αθλητής στο παγκόσμιο motorsport. Όχι μόνο για τα ρεκόρ που κατέχει, αλλά πρωτίστως γιατί στα «γεμάτα» πλέον 39 του παραμένει… νέος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας στις πίστες απέναντι σε ταλαντούχους «πιτσιρικάδες» του θεσμού. Διάγοντας φέτος τον 23ο χρόνο συμμετοχής του στο Π.Π. Μοτοσικλετών, ο «Γιατρός» ξεκινά την τέταρτη κατά σειρά αντιπαράθεση για το 2018 και συνολικά την 369η σε GP «κουβαλώντας» ήδη στην πλάτη του 8.715(!) αγωνιστικούς γύρους. Αριθμός που αντιστοιχεί σε κάτι παραπάνω από 40.000 χλμ.

Ολοκληρώνοντας δε τον 15ο γύρο του GP Ισπανίας, ο Rossi θα έχει ήδη «γράψει» στις απανταχού πίστες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 8.730 γύρους, με τη διανυθείσα για την περίσταση απόσταση να ισοδυναμεί με το μήκος της περιφέρειας της Γης. Δηλαδή, με 40.075 χλμ. Και αυτό είναι σίγουρα μία ακόμα… αριθμητική κατάκτηση για τον Ιταλό αναβάτη με τις 115 νίκες στο ενεργητικό του, τις 228 θέσεις στο podium των νικητών, τις 64 pole positions, τους 95 ταχύτερους γύρους σε αγώνα, αλλά και τα 7+2 στέμματα που έχει κατακτήσει από το 1996 μέχρι σήμερα._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Valentino Rossi
  • Valentino Rossi
Ετικέτες: